Evenimentul ZileiActualitateFamilia regală și-a luat un adio emoționant de la Prințul Philip. Surpriza lui Meghan Markle

Familia regală și-a luat un adio emoționant de la Prințul Philip. Surpriza lui Meghan Markle

Familia regală și-a luat un adio emoționant de la Prințul Philip. Surpriza lui Meghan Markle
În jurul orei locale 15, familia regală s-a reunit la Castelul Windsor pentru a-și lua un ultim la revedere de la cel care a fost Prințul Philip, considerat de mulți părintele națiunii și stâlpul din umbră al suveranei Marii Britanii.

Funeraliile Prinţului Philip au început sâmbătă, la castelul Windsor din vestul Londrei, fiind sub semnul restricțiilor generate de pandemie. Evenimentul include o ceremonie de 8 minute, începând cu ora locală 15:00 (14:00 GMT), apoi o slujbă religioasă urmată de onoruri militare.

Meghan Markle a scris de mână mesajul de adio din partea ducilor de Sussex

Mesajul de adio scris pe o cartolină din partea Prințului Harry și a soției sale, Meghan Markle, a fost scris de mână de partenera de viață a mezinului Prințului Charles. Aceasta privește ceremonia funerară din fața televizorului, dincolo de Ocean.

De asemenea, tot ducesa de Sussex a ales personal și florile care au compus jerba omagiu trimisă de ea și de soțul ei. Coroana de flori a inclus și Acanthus mollis, floarea națională a Greciei, care amintește de moștenirea culturală a Prințului Philip (era pe jumătate grec), precum și Eryngium, care reprezintă simbolul Marinei Regale, pe care ducele de Edinburgh a slujit-o toată viața.

Printul William si Kate Middleton

La scurta ceremonie sunt prezenți copiii reginei şi ai prinţului: Charles (moştenitorul tronului), Anne, Andrew şi Edward, precum şi 3 dintre nepoţii lor, William, Harry şi Peter Phillips. Este prezent şi soţului prinţesei Anne, Timothy Laurence, dar şi nepotul reginei, David Linley. Regina Elizabeth a II-a s-a deplasat la bordul unui Bentley. A intrat pe la poarta Gaililee, acompaniată de Protopopul de Windsor. Slujba din capelă, care e în plină desfășurare la această oră, este rezervată doar membrilor familiei regale.

Sicriul va fi coborât în cavoul regal, unde va rămâne până la moartea suveranei

La ora local 14.45, sicriul prințului consort a fost dus la capelă cu vehiculul Land Rover. La sfârşitul ceremoniei, sicriul urmează să fie coborât în cavoul regal, unde va rămâne până la decesul Reginei Elisabeta.

Regina Elisabeta, funeralii Printul Philip

La cererea lui Philip, care şi-a slujit ţara în Royal Navy în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la sirenele marinei va răsuna apelul „Action Stations” care îi cheamă pe marinari la post. Arhiepiscopul de Canterbury va pronunţa rugăciunea de binecuvântare înainte de intonarea imnului naţional.

Sursa: The Guardian


Accesează: