Facebook îşi  recunoaște greşeala cu privire la eliminarea paginii care promova evenimentul „Storm Area 51”:
„A fost o greșeală și pagina evenimentului este acum disponibilă din nou”, a spus un purtător de cuvânt al Facebook pentru Fox News. 
Matty Roberts, care a lansat evenimentul la începutul acestui an, a declarat că pagina a fost închisă, „fără niciun motiv”, aproximativ două zile.
După ce mass-media a început să vorbească despre dispariția paginii, Roberts a declarat pentru Fox: „Evenimentul a fost restaurat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”. Mai mult, iniţiatorul evenimentului a făcut o captură de ecran cu mesajul primit de la Facebook unde se preciza că evenimentul a fost eliminat deoarece încălca „standardele comunității”.
Interesul pentru eveniment a crescut în ultimele săptămâni
Peste 2 milioane de utilizatori Facebook au spus „acum” că merg în deşertul Nevada,  mai mult cu 400.000 în urmă cu două săptămâni  și 1,5 milioane de oameni în plus faţă din 17 iulie.  Iar 1,4 milioane de oameni au declarat că sunt interesați să participe la eveniment.
De unde a plecat totul
Evenimentul „Storm Area 51”, intitulat „Nu ne pot opri pe toți”, este programat pentru 20 septembrie și va dura două zile, şi spune: „Ne vom întâlni cu toții în deşertul Nevada și ne vom coordona. Hai să vedem ce ascunde Zona 51 şi dacă sunt extraterestri”, a scris Roberts pe pagină, referindu-se la misterul care înconjoară baza militară a SUA, la nord de Las Vegas, în deșert.
Departamentul Apărării SUA a sfătuit lumea doritoare  să nu intre în zonă
Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene SUA , Laura McAndrews, a publicat recent o declarație în care a spus că  „va descuraja pe oricine care încercă să intre în zona în care antrenăm forțele armate americane”, adăugând că Forțele Aeriene ale  SUA  „sunt întotdeauna gata să protejeze America și bunurile sale”.
Surse protejate au declarat pentru TMZ că persoanele care vin  în apropierea Zonei 51 „printr-o pătrundere forţată” vor fi arestate și urmărite penal. Potrivit unei surse, poliția locală este dispusă să utilizeze gaze lacrimogene pentru a descuraja pe oricine se află în apropiere.