Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie urmată de un incendiu puternic în România. O persoană a fost găsită carbonizată
Explozie urmată de un incendiu puternic în România. O persoană a fost găsită carbonizată

Explozie urmată de un incendiu puternic în România. O persoană a fost găsită carbonizată

Un puternic incendiu pornit în urma unei explozii. a avut loc vineri dimineață, la o pensiune dintr-un cartier din Cluj-Napoca. O femeie a fost găsită carbonizată, iar alte două persoane sunt rănite și au ajuns la spital. Trei persoane au primit îngrijiri la fața locului.

O persoană a sunat la 112 cu câteva minute înainte de ora 7, pentru a semnala evenimentul, a declarat la Ciprian Cornea, de la ISU Cluj. Explozia s-a produs pe strada Dunării din oraș.

„În urma exploziei, o persoană de sex feminin a fost descoperită carbonizată, alte două victime cu arsuri au fost transportate la spital. ISU  Cluj intervine  cu 3 autospeciale de stingere, o auto-platforma de lucru la înălțime și aproximativ 30 de  pompieri” , se arată în comunicatul transmis de ISU Cluj.

O femeie a fost găsită carbonizată. Două persoane sunt rănite, iar o alta a cerut ajutor după ce a făcut un atac de panică.

La fata locului s-au deplasat 30 de pompieri care intervin, precum și mai multe ambulanțe.

Șoferii care au trecut prin zonă au scris pe rețelele sociale că în zonă este fum foarte gros și negru.

Cauza principală a tragediei ar fi acumularea de gaze

„Clădirile învecinate nu par a avea probleme legate de structura de rezistență, dar au geamurile sparte. Unele magazine au și ele geamurile sparte.

Se va face expertizarea clădirilor. E un mesaj pe care sper să îl resimtă toți, de a-și verifica la sânge starea instalațiilor, sezonul de iarnă abia acum începe. Responsabilitatea e comună, a proprietarilor, dar și a autorităților.

Să sperăm că nu se pune problema mutării unor persoane din vecinătate. Dacă va fi nevoie avem locuințe de necesitate.

Persoanele afectate beneficiază de asigurările pe locuințe, dacă le au, iar primăria poate acorda forme de ajutor”, a declarat primarul Emil Boc.

„Cauza principală a tragediei ar fi acumularea de gaze„, a mai spus el, potrivit Digi24.

Locuitorii din zonă spun că suflul exploziei a fost unul foarte puternic și s-a simțit și la sute de metri de pensiune. Șocul exploziei a afectat și unele magazine și locuințe aflate în vecinătatea locului deflagrației.