Explozie uriașă la un bloc din Turceni. Victime în stare gravă, printre care și copii. Ce au anunțat autoritățile

Explozie uriașă la un bloc din Turceni. Victime în stare gravă, printre care și copii. Ce au anunțat autoritățile Sursă: arhiva EVZ

O butelie a explodat în această seară la etajul 3 al unui bloc din orașul Turceni, județul Gorj. Printre victime se numără și copii. Autoritățile au ajuns de urgență la fața locului.

O butelie a explodat în această seară la etajul 3 al unui bloc din orașul Turceni. Autoritățile au anunțat șase victime, printre care trei copii.

Potrivit ISU Gorj, în urma exploziei, trei adulți au fost afectați, dintre care unul cu arsură la picior, o femeie cu atac de panică și o altă femeie care a căzut pe scări. Și copiii au avut de suferit din cauza incidentului.

Ne puteți urmări și pe Google News

2 victime au fost duse la spital

La fața locului au intervenit mai multe autospeciale cu 12 subofițeri. „Toate victimele sunt conștiente, cooperante, copii prezintă mici excoriații”, a transmis ISU Gorj.

În urma exploziei a izbucnit un incendiu cu degajări de fum, dar pompierii l-au stins la timp. Echipajele de ambulanță au luat doi adulți, iar medicii s-au ocupat de celelalte victime la fața locului, potrivit A3.

Explozie la o țeavă de gaz din București

Un alt incident a avut loc în urmă cu câteva luni. O țeavă de gaz a explodat în apropierea Facultății Ecologice, în zona podului Basarab. Din primele informații apărute în spațiul public se pare că este vorba despre o avarie la rețeaua de gaze.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EVZ

Explozia a fost foarte aproape de Palatul Cotroceni, unde era și Klaus Iohannis. La fața locului au fost mai multe echipaje de la Brigada Rutieră.

Autoritățile au declarat că nu au fost găsite victime în apropierea zonei cu pricina.

Fumul a fost unul dens, însă autoritățile susțin că acesta s-a dispersat. Mirosul de gaz puternic este greu de respirat, iar oamenii au fost rugați să ocolească zona.

”Nu sunt persoane rănite. Zona a fost balizată, iar compania de gaze a oprit alimentarea magistralei. Acţionează 3 autospeciale de stingere, SMURD, CBRN”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Autoritățile au mai precizat că explozia nu a declanșat un incendiu, iar fumul s-a dispersat. Un bloc din apropiere a fost evacuat. Nu este pentru prima dată când Capitala se confruntă cu explozii de acest tip, dar responsabilii au încercat să remedieze situația de fiecare dată.