Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie la Uzina Mecanică Băbeni. Patru persoane au murit și alte patru au fost grav rănite ca urmare a manevrării unei mine antipersonal
Explozie la Uzina Mecanică Băbeni. Patru persoane au murit și alte patru au fost grav rănite ca urmare a manevrării unei mine antipersonal

Explozie la Uzina Mecanică Băbeni. Patru persoane au murit și alte patru au fost grav rănite ca urmare a manevrării unei mine antipersonal

 O puternică explozie s-a produs, joi, la Uzina Mecanică Băbeni. Patru persoane au murit şi alte patru au fost rănite, au anunţat reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Update: Patru persoane au murit, trei bărbați și o femeie. Alte patru persoane sunt conștiente și au fost preluate de ambulanțe.

„Starea răniților este una stabilă, conștienți. Aceștia au fost transportați la Spitalul de Urgență Vâlcea”, a declarat Dan Pădureanu, directorul Ambulanței Vâlcea.

„Astăzi, în jurul orei 15:00 pompierii militari au fost solicitați pentru intervenție. În urma deflagrației au rezultat patru persoane decedate și patru rănite, ulterior răniții au fost transportați la spital. Se acționează pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs evenimentul. Intervenția este în desfîșurare”, a precizat Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt ISU Vâlcea. Cele patru persoane care au murit ar fi lucrat la dezamorsarea unei mine”, a mai spus el.


Stirea inițială:

Potrivit pompierilor vâlceni, explozia s-ar fi produs ca urmare a manevrării unei mine antipersonal.

„În urma exploziei au rezultat trei persoane decedate, două inconştiente cu traumatisme. Se intervine cu un echipaj de Descarcerare, un SMURD, două ambulanţe de tip C, două de tip B şi un echipaj ASAS. Deflagraţia nu este urmată de incendiu”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Deflagrația nu a fost urmată de incendiu.

Uzina Mecanică Băbeni a fost înființată în 1983 și este concentrată pe producția de tehnologie militară. Uzina Băbeni este o companie certificata ca furnizor pentru Ministerul Apararii din Romania si pentru NATO.

În uzină se produce, dar se și neutralizează muniție și armament.

În 2019, o altă explozie a avut loc la aceeași fabrică. Atunci, cauza exploziei a fost un proiectil. Un angajat de 22 de ani a murit.