Evenimentul Zilei > Social > Detalii despre expertiza psihiatrică a ucigașei de la metrou
Detalii despre expertiza psihiatrică a ucigașei de la metrou

Detalii despre expertiza psihiatrică a ucigașei de la metrou

Oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că expertiza psihiatrică a Magdalenei Șerban, în vârstă de 36 de ani, din Craiova, femeia care, pe 12 decembrie 2017, a ucis o tânără pe care a împins-o în fața metroului, la stația Dristor 1, nu este finalizată de peste o lună de zile.

Anchetatorii susțin că ea și-a dat consimțământul de a fi expertizată. Magdalena Șerban a fost arestată, pe 13 decembrie 2017, pentru omor şi tentativă de omor, după ce, cu o zi înainte, în jurul orei 19.45, a împins-o pe Alina Ionela Ciucu, de 25 de ani, în fața garniturii care intra în stație. În aceeași zi, în jurul orei 15.35, Magdalena Șerban a încercat să împingă în fața metroului o altă femeie, în stația Costin Georgian.

Pe 5 ianuarie 2018, judecătorii au prelungit măsura arestării preventive. De când a fost arestată, criminala a fost supusă unei evaluări psihiatrice, în Spitalul Penitenciar Jilava. Rezultatele evaluării sunt tranmise către Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici. La finalul expertizei, se va putea decide dacă Șerban avea sau nu discernământ și ar putea fi mutată în închisoare sau internată întrun spital de psihiatrie.

Până acum, ea a fost incoerentă în faţa magistraţilor care au audiat-o. În arest, femeia a fost agresivă şi cu gardienii care o păzesc.