Evenimentul Zilei > Social > Exorcistul-șef al Vatican spune adevărul despre oamenii posedați de demoni. Imagini
Exorcistul-șef al Vatican spune adevărul despre oamenii posedați de demoni. Imagini

Exorcistul-șef al Vatican spune adevărul despre oamenii posedați de demoni. Imagini

Părintele Gabriele Amorth a fost vreme de 30 de ani exorcist-șef al Vaticanului. Până la moartea sa, survenită în septembrie 2016, a fost chemat să săvârșească aproximativ 60 000 de exorcisme. Nu toate erau cazuri de posedare, spunea părintele, dar în câteva cazuri a fost pe deplin convins că se află față în față cu demonii.

E vorba despre o femeie încă tânără aflată în criză și care vorbește  cu o voce guturală. Amorth credea că femeia era cu adevărat posedată, pentru fusese blestemată de fratele ei și de iubita acestuia, care erau sataniști. Friedkin, un agnostic convins, a mărturisit că nu se aștepta să vadă așa ceva și că experiența a fost „terifiantă”.
Neurochirurgii și psihiatrii care au văzut documentarul au fost și ei bulversați.

Diavolul vrea să credem că nu există

Imaginile în sine nu dovedesc mare lucru. Până la urmă, totul ar fi putut fi regizat. De altfel, scepticii ar putea spune că demonii au de-a face doar cu cei care cred în ei. Până în clipa morții (la 91 de ani), părintele Amorth a continuat să avertizeze: „Diavolul se ascunde întotdeauna, iar lucrul pe care îl dorește mai presus de toate este să nu credem că există”.

De același autor:

Un rabin a descifrat „codul ascuns” al Bibliei. Află profețiile înfricoșătoare! Vine…

Profeția Părintelui Iustin Pârvu, împlinită de Covid? De ce sunt revoltați creștinii

PAGINA ANTERIOARA