Alexandru Dinică, subofițer tehnic, a declarat că munița folosită de Jandarmerie nu prezintă pericol și este certificată de toate comisiile de specialitate. „Toate materialele sunt neletale şi sunt certificate de toate organizaţiile şi comisiile în drept. Grenada este de producţie românească, este făcută la Uzina Mecanică Mija, Dâmboviţa. Lansatoarele de 38 sunt fabricate în Italia. Să o aduc din Italia îmi trebuie certificate din toate ţările prin care tranzitează muniţia până să ajungă la mine”, a declarat Dinică.

Pe de altă parte, spiritele s-au inflamat din nou din cauza decesului unui protestatar. Un bărbat de 62 de ani, din Teleorman, participant la protest, a murit la o săptămână după ce a inhalat gaze lacrimogene.

Raed Arafat, șeful DSU, susține că protestatarul s-a prezentat în noaptea de 10 august la o ambulanță SMURD aflată în piață. Bărbatului îi curgea sânge din nas și era conștient. În urma acordării primului ajutor, bărbatului i s-a propus transportul la spital, însă a refuzat sub semnătură