Stenograma şedinţei PSD unde a fost executat Mircea Geoană

Stenograma şedinţei PSD unde a fost executat Mircea Geoană

EVZ vă prezintă stenograma parţială de şedinţă a comisiei de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD în care s-a propus şi votat recomandarea de excludere din partid a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană. Preşedintele Comisiei, Dan Şova şi reprezentanta PSD Bucureşti, Mariana Negoiţă au fost principalii protagoşiti ai unui conflict. Dialogul integral a fost difuzat în emisiunea "Actual B1", difuzată în această seară de postul B1TV.

Tunete şi fulgere la şedinţa comisiei de Arbitraj şi Integritate PSD. Omul lui Ponta s-a contrat în termeni duri cu omul lui Vanghelie. "Pisi, dacă ies să vorbesc în mass-media, dvs. cu Ponta…mai vedeţi dacă mai rămâneţi în PSD", "eu am intrat în partidul ăsta în martie 1990, când dvs eraţi prin liceu pe undeva", l-a ameninţat pe Dan Şova, preşedintele comisiei Mariana Negoiţă, reprezentanta PSD Bucureşti în acest for, potrivit stenogramelor de şedinţă. Toată cearta a pornit de la modul în care Şova a pus problema sancţionării lui Mircea Geaonă în debutul şedinţei. Invocarea deciziei BPN cu privire la în legătură cu încălcarea de către Mircea Geoană a statutului partidului a provocat protestele vehemente ale Marianei Negoiţă. Rapid discuţia procedurală a degenerat în ameninţări.

Pentru că nu a găsit o altă armă la îndemână, Şova i-a reproşat colegei de comisie că a venit la şedinţă nu cu mandate şi în interesul partidului , ci în numele lui Marian Vanghelie.

"Dacă chiar vreţi să căutăm un articol în statut şi dacă chiar dacă vreţi să facem un concurs de drept, nu este o problemă. Problema noastră nu este ce spun membrii de partid. Vă spun eu..Toţi colegii de aici au venit cu mandat. Spre deosebire de dvs care n-aţi venit cu mandat, aţi venit cu mandatul lui Vanghelie. N-aţi venit cu mandatul preşedintelui din sectorul din care faceţi parte. Lăsaţi-mă pe mine că ştiu mai multe decât ştiţi dvs", a făcut pe atotcunoscătorul în drept preşedintele comisiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jignită Mariana Negoiţă l-a taxat pe mai tânărul ei coleg, amintindu-i că pe vremea când, ea era în partid el nu era decât un simplu licean.

"Domnule preşedinte, v-aş ruga despre toţi să aveţi o limită. Nu vă permit să mă jigniţi. Eu am intrat în partidul ăsta în martie 1990, când dvs eraţi prin liceu pe undeva. Iar eu am muncit în partidul ăsta. Aşa că nu vă permit să mă jigniţi. Eu nu sunt mandatara lui Vanghelie în această comisie. Şi vă rog să vă retrageţi afirmaţia. Unu. Iar doi- n-am avut niciodată situaţia de până acum să ni se spună că trebuie să prezentăm un mandat special.Şi dacă este vina cuiva, este vina secretarului Comisiei că nu ne-a adus la cunoştinţă că am nevoie pentru această şedinţă de un mandat special. Şi nu cred că toţi colegii mei de aici au venit cu mandat special. Ionica, ai mandat special? Colega mea are mandat special?", a ripostat Negoiţă.

Deloc calmată, reprezentanta PSD Bucureşti a ameninţat că va muta războiul în presă şi va provoca căderea atât a lui Şova, cât şi a superiorului acestuia, Victor Ponta.

"Este inadmisibil ce vreţi să faceţi în partidul ăsta. Şi să ştiţi că eu n-am vorbit 20 de ani, dacă ies să vorbesc în mass-media, dvs. cu Ponta… mai vedeţi dacă mai rămâneţi în PSD. Voi sunteţi pisi. Asta că m-aţi făcut mandatarul lui Vanghelie. O asemenea jignire!", a avertizat ea.