Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Răsturnare de situație în cazul morții subite a lui Petrică Mâțu Stoian! Un renumit medic a găsit cauza. „E o moarte suspectă”. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Răsturnare de situație în cazul morții subite a lui Petrică Mâțu Stoian! Un renumit medic a găsit cauza. „E o moarte suspectă”. VIDEO

Moartea subită a cântărețului Petrică Mâțu Stoian a luat toată țara prin surprindere, mai ales că acesta avea schema completă de vaccinare și părea într-o stare bună de sănătate după externarea în urma trecerii prin boală. Cel mai probabil complicațiile post-Covid par să fi dus la sfârșitul fatal, opinează numeroși specialiști, însă medicul Tudor Ciuhodaru vine cu o altă explicație.

Într-o intervenție în direct în podcastul EVZ Play, medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat, la invitația jurnaliștilor Robert Turcescu și Dan Andronic, propria explicație pentru acest deces subit. Există specialiști care au invocat un tratament hiperbaric inadecvat, care a avut consecințe tragice în cazul popularului artist din Banat Petrică Mâțu Stoian. „E o moarte suspectă, un caz medico-legal”, a spus din start medicul.

În clinica privată a contractat o infecție nosocomială. Probabil s-a suprapus infecția peste boală

„S-a făcut acel tomograf, a fost internat într-o clinică privată. Indicațiile în caxul oxigenului hipăerbar sunt foarte clare. Tratamentul hiperbaric este util în multe situații, însă are și contraindicații. Există diferite tipuri de barocamere utilizate. În clinica privată este posibil să fi contractat o infecție nosocomială. Probabil s-a suprapus acea infecție peste boala Covid. Șansele de recuperare în cazul unui bolnav Covid depind de severitatea infecției, de istoricul pacientului și de precocitatea traramentului”, a subliniat Tudor Ciuhodaru.

În aceeași intervenție, medicul – fost parlamentar PSD – a criticat statul pentru strategia proastă de gestionare a crizei pandemice. Tudor Ciuhodaru crede că cele mai bune soluții în această pandemie ar fi fost asigurarea de medicamente antivirale de către o companie românească de stat, dar și testarea în masă. „Prețurile testelor sunt prohibitive pentru populație”, a atras atenția specialistul.

Ediția integrală a podcastului poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: