Exclusiv EvZ. Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, are în conturi o mică avere. Investește în crypto, joacă la bursă, dar nu are casă

Exclusiv EvZ. Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, are în conturi o mică avere. Investește în crypto, joacă la bursă, dar nu are casă

Noul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), bistrițeanul Bogdan-Gruia Ivan, este cel mai tânăr ministru și poate și cel mai modern. Bistrițeanul care a preluat portofoliul liberalului Sebastian Burduja este un jucător activ la bursă și pe piața cryptomonedelor, investiții din care a reușit să scoată o sumă frumoasă de bani. Totodată, conduce o rablă și declară că nu are în proprietate o casă.

La doar 32 de ani, bistrițeanul Bogdan Gruia Ivan a devenit cel mai tânăr ministru, după ce Marcel Ciolacu l-a pus în fruntea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Absolvent al Facultății de Știinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj și doctor în Sociologie, Ivan a debutat în câmpul muncii direct la stat, ca purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud și consilier al al preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud (perioada 2012-2020) Emil Radu Moldovan, considerat unul dintre baronii locali PSD. Potrivit C.V.-ului său, Ivan a ocupat, în perioada 2015-2017 și poziția de „expert elaborare strategii” în cadrul proiectului „Dezvoltarea de strategii şi politici pentru a acorda şanse egale copiilor aparţinând grupurilor vulnerabile” finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, Programul RO10 – CORAI.

Vasile Dîncu, mentorul în științe sociale al lui Ivan

Un aspect demn de luat în seamă este că tânărul ardelean l-a avut ca mentor pe Vasile Dîncu. Președintele Consiliului Național al PSD, și el doctor în Sociologie, a fost conducătorul științific al lucrării de doctorat al lui Bogdan Ivan, intitulată „ASPECTE ALE SPECIFICULUI ORGANIZAȚIONAL AL ROMÂNIEI. MODELE SOCIO-ORGANIZAȚIONALE DE ACTUALIZARE A POLITICILOR DE RESURSE UMANE ÎN RÂNDUL FUNCȚIONARILOR PUBLICI

Ne puteți urmări și pe Google News

„Totuși, întrebarea de pe buzele cetățenilor este, în ce măsură o societate disfuncțională are vreo șansă de îndreptare, în special în zona organizațională, câtă vreme serviciile prestate de funcționarii publici sunt slabe, anvelopa de personal este supra-dimensionată și profitabilitatea este minimă.”, se arată în lucrarea susținută de Ivan.

Reprezentant al României în SUA

Noul ministru al Digitalizării a fost trimis și în America, în calitate de deputat și vicepreședinte al comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor. Acesta a participat ca delegat al țării noastre la congresul dedicat celor 25 de ani de parteneriat strategic România-SUA.

„Nu este vorba despre ce poate face SUA în acest parteneriat. Ci despre ce pot face împreună România și SUA pentru țara noastră și regiunea Mării Negre”, a spus el înșirând o listă de republicani americani care l-au impresionat.

De asemenea, a felicitat Grupul „ProAmerica” din Camera Deputaților, pentru munca de diplomație derulată în raport cu SUA.

La 32 de ani, a adunat o mică avere

Tânăr și ambițios, Bogdan Ivan a început să-și clădească și averea, nu doar cariera politică. Acesta a adunat, potrivit declarației sale de avere  (AICI), suma de 100.000 de euro în conturile sale.

Pe lângă acești bani, tânărul ministru al Digitalizării a investit și a obținut profituri din acțiuni la bursă și cryptomonede, declarând 18.300 de dolari la rubrica „active producătoare de venituri nete”.

Nu are casă și conduce o rablă. Soția face măsurători cadastrale, dar și petreceri de nuntă

Totodată, cu mica avere în conturi, ministrul Ivan nu a reușit să-și cumpere o casă, deținând doar un teren intravilan în Bistrița. Pentru a balansa o posibilă discrepanță, Bogdan Ivan a fost „mai catolic decât Papa”, sau cel puțin decât mulți politicieni, și a trecut în declarația de avere inclusiv suma primită ca dar la botezul fiului său.

Concret, micuțul a fost cadorisit de invitați cu 19.350 euro și 205.000 lei.

În proprietate, el și soția sa angajată la Oficiul de Cadastru, mai dețin două mașini BMW care pot fi considerate rable, fiind mai vechi de 15 ani. Anul trecut, cei doi au avut venituri salariale de 137.256 lei el, iar ea de 68.170 lei plus 4.488 lei de la firma de evenimente pe care o deține, Royal Events Bistrița.

Foto: Facebook Bogdan Ivan