Exclusiv. Dezvăluirile lui Daniel Morar îi taie aripile lui Kovesi? Doru Bușcu: „I-a rezolvat Dosarul Flota lui Băsescu” - Video

Exclusiv. Dezvăluirile lui Daniel Morar îi taie aripile lui Kovesi? Doru Bușcu: „I-a rezolvat Dosarul Flota lui Băsescu” - Video

Cartea scrisă de fostul procuror general, șef DNA și judecător al Curții Constituționale, Daniel Morar, are multiple referiri la activitatea nu tocmai ortodoxă a fostei sale pupile, Laura Codruța Kovesi, ajunsă astăzi șefa Parchetului European. Invitat la România lui Cristache, Doru Bușcu a remarcat o oarecare invidie a fostului șef al Parchetului pe Kovesi, pe care o acuză că a introdus serviciile secrete în anchetele penale.

„Dacă ai avea și tu un studio de televiziune în care se discută conspirații am putea să vorbim despre faptul că Morar special a scris cartea ca prin aceste dezvăluiri să-i blocheze accesul la candidatură a lui Kovesi. (...)  Se vede în pasajele alea o autocenzură pe care el și-a impus-o din două motive. Unul este reflexul de șobolan judiciar, să nu cumva să se trezească cu un proces și al doilea este de a-și reclădi, de a-și recompune statura morală. Văzând că fosta lui subordonată a ajuns prințesa și regina absolută a magistraturii europene și el care a avut-o în subordine și o consideră pe bună dreptate inferioară intelectual și profesional, iar el nu s-a ales cu nimic, a ieșit la pensie.”, e de părere editorialistul, care a reamintit care ar fi fost una din performanțele definitorii pentru activitatea lui Daniel Morar în magistratură.

„El i-a rezolvat dosarul Flota lui Băsescu, să înțelegem. S-a făcut o contraexpertiză care a zis că bine s-a vândut flota aia că aducea numai pagubă.”, a spus redactorul-șef Cațavencii.

Gongu’ de la Cotroceni

Tot în cartea sa, Daniel Morar a evocat momentul în care l-a vizitat personal pe Klaus Iohannis, care a apărut în birou, după sunetul unui gong și o voce care îi anunța numele în difuzoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mi se pare o formă de țicneală total îngrijorătoare și – culmea – că e cu ani în urmă. Deci cred că au bătut multe gonguri, poate erau și trompete care sunau. Gongul, are un trecut feudal, antic. Are o semnificație care decurge din dinastiile chineze,  îmi imaginez un chinez gras cu codițe, ras în față, bătând gongul. Și la teatru, când urmează să intre în scenă. Morar spune că era amplificat prin boxe, deci să se audă. Nu era un SPP-ist care bătea...” e aproape convins Doru Bușcu.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro