Editura Evenimentul si Capital

Exclusiv. AUTOSTRADA-MUZEU, Lugoj-Deva, rămâne ÎNCHISĂ. Vezi ce au decis şefii de la Drumuri

Autor: | | 4 Comentarii | 5808 Vizualizari

Specialiştii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) s-au dus pentru a treia oară pe autostrada Lugoj-Deva, ca să verifice lucrările. Potrivit surselor EVZ, cea dea treia comisie a plecat astăzi, împreună cu autorităţile locale, pe drumul supranumit Autostrada Muzeu.

Noua comisie, a treia la număr, verifică dacă italienii angajaţi să construiască autostrada Lugoj-Deva au remediat problemele constatate de cele două comisii care au verificat lucrările. Pe data de 15 februarie, o altă comisie, cea de a doua, a verificat lucrările de pe autostradă. Şefii de la Drumuri au decis să mai verifice calitatea lucrărilor. Şefii de la drumuri suflă şi în iaurt când vine vorba de italienii care au lucrat la Sibiu-Orăştie.

La acea dată, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că pentru obiectivul "Autostrada Lugoj - Deva, Lot 2, km 27+620 - km 56+220", s-a constituit Comisia de recepție, a doua la număr. Aceasta, în perioada 02.02.2017 - 06.02.2017, a inspectat "atent" stadiul lucrărilor, conform H.G. nr. 273 din 14 iunie 1994 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora. Comisia a solicitat clarificări la anumite aspecte de natură tehnică și a propus decalarea Recepției până după clarificarea acestora.

"Având în vedere importanța de ordin strategic a autostrăzii Lugoj – Deva, aceasta atrage după sine o atenție sporită asupra detaliilor de ordin tehnic, care trebuie îndeplinite și monitorizate conform standardelor proiectului. În consecință, în perioada 15.02.2017 – 17.02.2017, Comisia constituită realizează inspecția tehnică a lucrărilor executate pe Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, pe sectoarele A, B, C și Nodul Rutier de la Marginea", se precizează într-un comunicat al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe 15 februarie.

Antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Salini Impregilo S.p.a. si S.e.c.o.l. – Societa Edile Construzioni e Lavori – Societate pe acţiuni, iar construirea autostrăzii a costat 562.730.583,80 lei fără TVA din care:

- 478.320.996,23 lei Fonduri de Coeziune (85%),

- 84.409.587,57 lei Guvernul României (15%).

Veste MARE pentru toti pensionarii! Se intampla de la 1 aprilie si afecteaza pe toata lumea

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI