Evenimentul Zilei > EVZ Play > EvZ TV. Laurențiu Baranga a fentat Serviciile Secrete? Nucleara în scandalul momentului
EvZ TV. Laurențiu Baranga a fentat Serviciile Secrete? Nucleara în scandalul momentului

EvZ TV. Laurențiu Baranga a fentat Serviciile Secrete? Nucleara în scandalul momentului

Invitați în studioul EVZ TV, istoricul Florian Bichir și sociologul Mirel Palada au vorbit despre secretele din spatele dosarului fostul președinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, care a fost acuzat că și-a falsifica diploma de BAC.

„Sâmbătă, România a descoperit, siderată, Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor era numit șef un strungar, un strungar fără nicio altă pregătire. Ce s-a aflat despre domnia sa? Și o să încerc să sintetizez mai multe informații”, a început discuția Alecu Racoviceanu.

„Domnul Baranga a reușit, la vârsta de 31 de ani, să își cumpere o diplomă de Bacalaureat. La audierile de la IGP de sâmbătă noapte a recunoscut acest lucru și l-a motivat că atunci nu a avut timp. Atunci i l-au făcut niște băieți din Alexandria, o fabrică de diplome de orice fel. Chiar dacă se numeau generic Universitatea Alexandru Ghica, cei de acolo făceau orice tip de diplome. I-a mai emis și un certificat de studii la o facultate tehnică.

După care domnul Baranga se duce la universitatea Ecologică unde își dă licența. Din acel moment, are o carieră fulminantă în mediul universitar. În 2016, toate diplomele lui universitare sunt anulate. Până acum o săptămână, domnul lucra la ORNISS, o instituție care manageriază fluxul de informații strict secrete în instituțiile statului.

În 2016, se întâmplă 2 lucruri bizare. Potrivit unui comunicat al ORNISS, contractul său de muncă la această instituție este suspendat, dar lui i se permite să se prezinte ca director adjunct la ORNISS, lucru pe care dacă Serviciile Secrete care sprijină ORNISS nu l-au aflat timp de patru ani, înseamnă că trăim într-o conspirație a idioților.

În paralel cu această suspendare, de la conferențiar universitar, Baranga ajunge profesor universitar la universitatea Valahia din Târgoviște unde lucrează președintele ORNISS.

În 2020, în mod absolut surprinzător, PNL îl recuperează pe acest profesor și este numit la conducerea oficiului. Ori ăsta este cel mai curajos escroc din istoria escrocilor, ori cineva i-a dat niște asigurări majore că nu i se va întâmpla nimic cu toate că s-a aflat că documentele sale sunt falsificate”, a spus Alecu.

„În primul rând, vreau să fac câteva completări. Numele acestui individ m-a dus cu gândul dus la celebrul scriitor comunist Aurel Baranga. E un caz excepțional și mă doare sufletul din două motive. În primul rând, acuzațiile sunt nefondate la adresa Universității Valahia. Nicio universitate nu are posibilitatea de a cerceta documentele cu care te înscrii pentru că nu există un registru unic matricol. Singurul tip de verificare există verificarea seriei diplomei de Bacalaureat.

Ghinionul lui Baranga a fost că Instanța a ajuns la concluzia că el are o diplomă falsă pentru că i-a înhățat pe toți de la Universitate. Altfel, până în ziua de azi, lucrurile astea nu se aflau. A căzut lanțul întreg de mafioți de la universități. Dacă nu erau arestați cei de la Alexandria, falsul nu ieșea la iveală. Din 2016 nu știu cine l-a susținut”, a spus Florin Bichir.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.