Evitați aceste obiceiuri rele. Contribuie la înrăutățirea sănătății mintale

Evitați aceste obiceiuri rele. Contribuie la înrăutățirea sănătății mintaleSursa: Arhiva EvZ

Stabilirea formei în care se află sănătatea noastră mintală poate fi dificilă, mai ales atunci când ești foarte ocupat. Există câteva lucruri simple la care trebuie să fii atent, deși acestea ar putea fi un semn că sănătatea ta mintală suferă diferite probleme.

Nutriționistul Jess Hillard, de la brandul de nutriție sportivă Warrior, explică cinci semne revelatoare că sănătatea ta mintală ar putea fi sub tensiune. Simptomele suprasolicitării includ: fluctuații de greutate, oboseală constantă, lipsă de somn și senzație frecventă de epuizare, „care, la rândul lor, duc la un sistem imunitar slăbit”, spune Jess.

Studiile au arătat că cei care lucrează 55-65+ ore pe săptămână au o sănătate mintală considerabil mai proastă în comparație cu cei care lucrează mai puțin de 40 de ore pe săptămână. Studiile au constatat că cei care lucrează în exces, prezintă un risc mai mare de boli cardiovasculare. De exemplu, diabet zaharat de tip 2 sau hipertensiune arterială.”

Ea spune că acest lucru se datorează faptului că surmenajul poate avea un efect asupra obiceiurilor noastre alimentare, nivelului de stres, consumului de alcool, somnului și cantității de exerciții fizice pe care le facem. „Pentru a ne menține sănătatea generală sub control și pentru a evita o eventuală epuizare, ar trebui să ne limităm programul de lucru la aproximativ 40 de ore pe săptămână”, spune Jess. După cum se spune, ești ceea ce mănânci, iar asta se aplică trupului și minții noastre. O dietă sănătoasă chiar ajută la bunăstarea mentală. „Meta-analiza efectuată în zece țări diferite a arătat că o dietă cu un aport ridicat de fructe, legume, pește, cereale integrale, ulei de măsline și lactate cu conținut scăzut de grăsimi, a fost asociată cu un risc scăzut de depresie”, spune Jess.

„Cercetările au arătat că persoanele cu un aport ridicat de „alimente nesănătoase” (bogat în grăsimi saturate, fibre, puține fructe și legume), cu o densitate mai mică de nutrienți, sunt asociate cu un volum mai mic al hipocampului stâng. Aceasta este zona a creierului care este conectată cu stresul, depresia și boala Alzheimer.”

Importanța alimentelor

Deși raționamentul pentru care aceste alimente scad dimensiunea acestei zone a creierului nu este încă clar, dar este clar că o dietă bine echilibrată și un aport limitat de alimente nedorite și procesate vă pot susține creierul și sănătatea mintală. „S-a văzut că aportul de proteine ​​se leagă de niveluri ridicate de dopamină, care controlează reglarea stării de spirit în creier”, spune Jess.

„În ciuda faptului că se simt adesea obosiți pe parcursul zilei, mulți oameni extrem de stresați au dificultăți să adoarmă sau să doarmă noaptea, ceea ce poate avea un impact asupra sănătății mintale”, spune Jess. „Hormonii de stres pot provoca hiperexcitare, tulburând echilibrul dintre somn și stare de veghe”, a spus aceasta potrivit The Sun.

Ne puteți urmări și pe Google News