Evenimentul Zilei > Social > Evenimentul Istoric: Iubirile Elenei Ceaușescu. Trădări, spionaj, intrigi în jurul familiei Celui Mai Iubit Fiu al Poporului.
Evenimentul Istoric: Iubirile Elenei Ceaușescu. Trădări, spionaj, intrigi în jurul familiei Celui Mai Iubit Fiu al Poporului.

Evenimentul Istoric: Iubirile Elenei Ceaușescu. Trădări, spionaj, intrigi în jurul familiei Celui Mai Iubit Fiu al Poporului.

A apărut "Evenimentul Istoric" nr. 12. 124 de pagini la același preț. Cea mai mare revistă de istorie din Europa cu mai multe subiecte, dosare, fotografii.

Prima noutate: revista Evenimentul Istoric va avea 124 de pagini, la același preț, pentru că vrem să împărțim succesul cu voi. 

A doua noutate în Evenimentul Istoric: sunt mult mai multe dosare, unul despre asasinarea lui Codreanu, altul despre intrigile din viața Elenei Ceaușescu, al treilea despre modul în care era folosită Poșta Română de către fosta Securitate.

https://youtu.be/9T_IJm8F-9Y
 
Dosarul principal este dedicat Elenei Ceaușescu, soția lui Nicolae Ceaușescu. Înainte de 1989, luna ianuarie era dedicată unei sărbători duble. Erau zilele de naștere ale lui Nicolae și Elena Ceaușescu. Ziarele epocii erau pline de elogii și 

Biografia Elenei Ceaușescu, cea care a devenit cunoscută drept soția lui Nicolae Ceaușescu, este foarte greu de reconstituit. În epocă, apelativul corect politic al Elenei Ceaușescu era „Tovarășa academician doctor inginer Elena Ceaușescu”, la care se adăuga deseori „savantă de renume mondial”. Cu licență poetică, era denumită de scriitorul Eugen Barbu: "Înalta Doamnă a Țării”.

Așa că ne-am ocupat de poveștile de dragoste, altele decât cea oficială.

Înainte să îl cunoască pe Nicolae Ceaușescu, Elena era îndrăgostită orbește de un bărbat. Nimeni altul decât tatăl naistului Gheorghe Zamfir. Numai că iubirea dintre cei doi a ținut foarte puțin. El a plecat în București, iar ea l-a urmat, însă acesta nu a mai vrut să continue relația cu ea. 

Despre legăturile cu Marin Ceaușescu, fratele lui Nicolae, s-a vorbit intens, mai ales după ce acesta a acordat mai multe interviuri în care a sugerat că el a cunoscut-o în sens biblic pe Elena Ceaușescu, înaintea fratelui, că aceasta avea legături cu soldați germani.

Grijulie cu informațiile care erau cunoscute de public, Elena Ceaușescu a lăsat foarte puține urme din punctul de vedere al reperelor din viața sa. Evenimentul Istoric a căutat în Arhivele CC al PCR și a descoperit aspecte mai puțin cunoscute, împreună cu câteva documente inedite, pe care vi le prezentăm în acest număr.

Evenimentul Istoric.

Mai puteți citi despre asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu, cum era să fie ruptă Moldova de Țara Românească, după abdicarea lui Cuza, sărutul lui Iuda dat de Jimmy Carter, relația PSD cu americanii, povestea împărătesei care era înnebunită după coincursurile de aruncat pitici, dar și cum a vrut Mareșalul Antonescu să importe cămile din România.

Evenimentul Istoric. 124 de pagini la același preț. Cea mai mare revistă de istorie din Europa.