„Prea mult timp am avut acest sentiment de nedreptate. Ne-am simțit puțin uitați, pentru că s-a vorbit prea puțin despre activitățile noastre. Acum sperăm să putem redeschide și că e să fie o redeschidere definitivă, nu doar o idee temporară înainte de a închide din nou”, spune managerul unei săli de sport.

Barurile și restaurantele din Irlanda primesc din nou clienții în ultima fază de relaxare a interdicțiilor impuse de pandemie.

Autoritățile locale din orașele din întreaga țară, inclusiv Dublin, Cork și Galway, au pietonalizat străzile din centrul orașului, au instalat toalete publice și coșuri de gunoi pentru o vară care va fi în mare parte în aer liber.

Între timp, în mai multe regiuni spaniole a început înregistrarea online pentru a solicita pașaportul Covid-19.

Spania participă la un proiect-pilot înainte ca pașaportul Covid-19 să fie lansat în întreaga Uniune Europeană, la 1 iulie. Certificatul specifică dacă o persoană a fost vaccinată, dacă s-a vindecat de coronavirus în ultimele șase luni sau dacă are un test negativ valabil.

În Italia, la Torino, vaccinarea tinerilor continuă toată noaptea. Între un zâmbet și puțină muzică, sunt tineri care și-au primit injecția în zorii zilei. „Este o noapte Astra Light, veniți toți să vă vaccinați”, spune un băiat. „Foarte distractiv, o experiență de vaccinare diferită de cea obișnuită”, comentează o studentă.