Evenimentul Zilei > Politica > Eurodeputat român, interzis în Parlamentul European. Oficilul acuză instaurarea unei tiranii
Eurodeputat român, interzis în Parlamentul European. Oficilul acuză instaurarea unei tiranii

Eurodeputat român, interzis în Parlamentul European. Oficilul acuză instaurarea unei tiranii

Europarlamentarul PSD Cristian Terheș nu a putut intra în Parlamentul European deoarece nu a avut certificatul verde.

Cristian Terheș este cunoscut drept opozant al adoptării acestui document care reglementează accesul la anumite evenimente, în timpul pandemiei. De această dată, i s-a interzis accesul în sediul Parlamentului European deoarece nu a putut prezenta certificatul verde. Noile reglementări administrative, adoptate de oficialii de la Bruxelles stabilesc faptul că accesul în Parlamentul European se poate face doar în baza certificatului verde.

Anunțul cu privire la interzicerea accesului a fost făcut chiar de politicianul PNȚCD pe contul său de Facebook.

„Sunt la intrarea în Parlamentul European din Bruxelles cu încă un coleg şi ni se interzice accesul pentru că nu arătăm Certificatul Verde. Le-am spus că exercitarea mandatului unui europarlamentar ales nu poate fi restrânsă de nimic, cu atât mai mult de o decizie administrativă. Nu o spun eu, o spune Tratatul şi alte acte ale UE”, a arătat Cristian Terheș.

foto: arhiva EVZ

Cristian Terheș interzis în Parlamentul European

Politicianul PNȚCD a precizat că interzicerea accesului în sediul Parlamentului European reprezintă un prim pas spre „instaurarea unei tiranii la nivelul UE unde drepturile şi libertăţile omului nu mai contează”.

„Am spus că voi lupta pentru drepturile românilor din Parlamentul European şi asta fac. Am filmat ce a fost aici şi voi pune online. Până atunci, însă, sunaţi la deputaţii PNL şi PSD din România să voteze împotriva impunerii Certificatului Verde în România. Nu va lăsaţi drepturile călcate în picioare de această clasa politică trădătoare, căreia nu-i pasă de oameni!”, a scris europarlamentarul într-o postare pe Facebook.

Sursa foto. EVZ

Tribunalul UE a suspendat certificatul verde pentru cinci europarlamentari

În urmă cu două zile, Cristian Terheș afirma că Tribunalul UE a suspendat temporar aplicarea Certificatului Verde ca și condiție pentru intrarea în Parlamentul European. El făcea aceste afirmații tot într-o postare pe Facebook.

„Tribunalul UE a suspendat pe data de 5 noiembrie 2021 decizia biroului Parlamentului European prin care era condiționată intrarea în Parlamentul European a oricărei persoane, inclusiv a europarlamentarilor, de deținerea unui Certificat Verde. Suspendarea este temporară, putând fi revocată sau înlocuită oricând până la finalul procesului”, a scris Cristian Terheș pe Facebook.

Ulterior, după comunicatul europarlamentarului PNȚCD, Parlamentul European a venit cu o serie de precizări. În realitate, decizia Tribunalului UE se aplică doar în cazul a cinci europarlamentari care au contestat-o.