Eu cred că vom avea un nou Nürnberg, la sfârşitul pandemiei

Eu cred că vom avea un nou Nürnberg, la sfârşitul pandemiei

Pentru a nu fi acuzat că văd soroşi pe pereţi şi cred că oamenii umblă pe stradă mascaţi, nu pentru a se apăra de coronavirus, ci pentru că toţi fac parte dintr-o conspiraţie mondială care urmăreşte să-mi pună un cip în frunte când mi se ia temperatura la intrarea în supermaket, am să mă rezum numai la fapte.     Abia după aceea am să trag şi o concluzie, a mea, care nu trebuie neapărat să coincidă, sau măcat să semene, cu părerea dumneavoastră. Iată faptele.

Desigur că Omenirea nu a stat cu mâinile în sân, să vadă cum un virus rade civilizaţia de pe faţa pământului. A pornit cursa contra cronometru pentru găsirea unor medicamente şi a unui vaccin. Adică bani pentru cercetare, bani pentru testare, bani pentru producere, bani pentru transport, bani pentru vaccinarea populaţiei. Sute de mii de miliarde de euro sau de dolari. Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS declara la Digi 24: “12 luni este un interval optimist în ceea ce priveşte obţinerea şi disponibilitatea unui vaccin. Gândiţi-vă ce înseamnă numai să fabrici câteva miliarde de ambalaje pentru doze.”

Şi pentru că tot a venit vorba despre munţi de bani, am menţionat că pe 3 martie, OMS a anunţat că noul coronavirus este o ameninţare pentru sănătatea publică mondială şi că este o chestiune de zile până se va declara pandemia. Fix în aceeaşi zi, în aşteptarea declarării pandemiei, un reprezentant al consorţiului farmaceutic „Moderna” anunţă că sunt foarte avansaţi în ceea ce priveşte un vaccin împotriva noului coronavirus. Deja îl testează pe oameni. Rezultatul acestei coincidenţe, între anunţul făcut de OMS şi reprezentantul firmei?  Un salt de peste 30 la sută a acţiunilor firmei, care a câştigat într-o singură zi mai mult de 1 miliard de dolari. Mai mult decât produc într-o zi economiile unor ţări din Africa.

În toată această cursă a vaccinurilor, elanul producător de bani este tăiat pe 20 februarie de profesorul Didier Raoult, şeful Spiatlului de Boli Infecţioase Mediteraneene din Marsilia, care declară că el tratează pacienţii infectaţi, cu un medicament banal, vechi de mai bine de 70 de ani, cu care se tratează în special malaria. Se numeşte clorochină. Se mai poate folosi şi un derivat al său, hidroxiclorochină, asociată cu un antiobiotic. Eminentul savant, un nume respectat în lumea medicală internaţională, spune că a obţinut rezultate spectaculoase pe pacienţii săi. Clorochina face praf coronavirusul şi nu mai este nevoie de mari cercetări pentru a descoperi un medicament. El există deja, se produce peste tot în lume şi nu este deloc scump. Să reţinem acest episod, foarte important.

Ne puteți urmări și pe Google News

După anunţul profesorului, mai multe ţări, inclusiv Franţa, Italia greu lovită şi Spania, la fel de încercată, introduc acest tratament. Preşedintele SUA, Donald Trump se declară entuziasmat şi spune pe o reţea de socializare că ia acest medicamnet, preventiv, în fiecare zi.

Pe data de 19 aprilie, Donald Trump decide să taie fondurile pe care ţara sa le plătea la OMS. SUA erau cel mai mare contributor dintre toate statele membre, cu 400 de milioane de dolari anual. Preşedintele american acuză organizaţia mondială, într-un interviu la BBC, că este: „marioneta Chinei”. Aluzie la cele 10 zile în care OMS a tăcut mâlc despre pericolul ce se împrăştia pe planetă, după ce a fost anunţată de medicii din Wuhan. Mai mult, Donald Trump îl acuză pe Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, că s-ar fi înţeles într-o convorbire telefonică cu liderul chinez Xi Jinping să nu declare imediat pandemia.