Evenimentul Zilei > Justitie > Încă un eşec major pentru DNA Ploieşti, Primarul staţiunii Sinaia a fost achitat la ÎCCJ
Încă un eşec major pentru DNA Ploieşti, Primarul staţiunii Sinaia a fost achitat la ÎCCJ

Încă un eşec major pentru DNA Ploieşti, Primarul staţiunii Sinaia a fost achitat la ÎCCJ

Înfrângere pentru DNA. Vlad Oprea, primarul stațiunii Sinaia, a fost achitat în dosarul privind abuzul în serviciu. Sentința este definitivă

Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia, a fost achitat, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu. Sentinţa este definitivă. Judecătorii de la Curtea supremă au apreciat că fapta pentru care Oprea a fost deferit justiției nu este prevăzută de lege ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Aceeaşi instanţa a achitat-o şi pe Beatrice Rădulescu, secretarul Primăriei Sinaia, deferită justiţiei pentru complicitate la abuz în serviciu, dar și pe judecătoarea Ruxandra Popescu, acuzată de luare de mită. Inițial, magistratul a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la patru ani de închisoare cu suspendare. Temeiul achitării în cazul celor două a fost același ca și în cazul primarului.

Vă reamintim faptul că Oprea a fost trimis în judecată sub acuzația că a prejudiciat bugetul primăriei Sinaia cu 250 de mii de euro, iar judecătoarea că a primit o haină de blană de 500 de euro ca să dea o soluție favorabilă într-un dosar. Vlad Oprea a fost suspendat din funcție timp de un an de zile.