Evenimentul Zilei > Justitie > Emoționant. Avocatul Robert Roșu așteptat de zeci de prieteni la ieșirea din închisoare VIDEO
Emoționant. Avocatul Robert Roșu așteptat de zeci de prieteni la ieșirea din închisoare VIDEO

Emoționant. Avocatul Robert Roșu așteptat de zeci de prieteni la ieșirea din închisoare VIDEO

Mai multe zeci de persoane s-au adunat ieri în fața închisorii din București, unde avocatul Robert Roșu a petrecut 341 de zile de condamnare ilegală.

La scurt timp, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să admită recursul în casație în cazul avocatului Robert Roșu, acesta a fost eliberat din închisoare.

În fața Închisorii Jilava mai multe zeci de persoane, prieteni, avocați dar și familia lui Robert Roșu s-au adunat pentru a-l întâmpina ca pe un erou.

Când în sfârșit poarta închisorii s-a deschis și a apărut un Robert Roșu tras la față și vizibil afectat de ceea ce i s-a întâmplat, cei prezenți au început să strige: ”Robert, Robert”.

Avocatul din celebrul dosar ”Ferma Băneasa”, condamnat abuziv la cinci ani de închisoare, cu executare, a fost vizibil emoționat. Și-a luat soția în brațe după care le-a mulțumit celor care au venit să îl aștepte.

Recursul în casație a fost admis

După 341 de zile de închisoare, un complet de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să admită recursul în casație în cazul lui Robert Roșu.

Asta înseamnă că pedeapsa aplicată avocatului a fost anulată. Sentința dată de ”completul negru” de la ICCJ a fost anulată în parte, și s-a dispus eliberarea de îndată a avocatului din închisoare.

Prin această decizie s-a recunoscut faptul că decizia de condamnare a avocatului Roșu, dată în dosarul ”Ferma Băneasa” a fost una abuzivă.

„Admite recursul în casație declarat de inculpatul Roșu Robert și în rejudecare … achită pe inculpatul Roșu Robert pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, respectiv complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave. Anulează formele de executare emise în baza deciziei penale 382/A din data de 17 decembrie 2020, …, și dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Roșu Robert. Înlătură obligarea inculpatului Roșu Robert la plata sumei de 17.820 euro”, se arată în decizia în casație a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: