Emma Watson este acuzată de antisemitism. Ambasadorul Israelului la ONU a criticat atitudinea ei

Emma Watson este acuzată de antisemitism. Ambasadorul Israelului la ONU a criticat atitudinea ei Sursa: arhiva EVZ

Un fost ambasador israelian pentru ONU a numit-o pe Emma Watson „antisemită”. Actrița din Harry Potter a fost acuzată de antisemitism de fostul ambasador Danny Danon, al 17-lea reprezentant permanent al Israelului la ONU, după ce a distribuit o fotografie pe Instagram în semn de solidaritate cu palestinienii.

Citatul care a stârnit reacții. Emma Watson, actrița din Harry Potter, a postat fotografia din contul Bad Activist Collective, pe care Danon a postat-o ​​apoi pe Twitter. Fotografia conținea cuvintele „solidaritatea este un verb”, iar Emma Watson a subliniat aceste cuvinte cu un citat atribuit lui Sara Ahmed.

Citatul spunea: „Solidaritatea nu presupune că luptele noastre sunt aceleași lupte sau că durerea noastră este aceeași durere sau că speranța noastră este pentru același viitor. Solidaritatea implică angajament și muncă, precum și recunoașterea faptului că, dacă nu avem aceleași sentimente, aceleași vieți sau aceleași trupuri, trăim pe un teren comun.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Danon a distribuit apoi o captură de ecran a postării pe Twitter, spunând: „10 puncte de la Gryffindor pentru că a fost un antisemit @EmmaWatson”. Oamenii au răspuns postării lui Danon luându-i apărarea lui Watson, numindu-l pe fostul ambasador „jenant”.

Reacții împotriva antisemitismului

Actualul ambasador al Israelului la ONU reacționează. Un utilizator a scris: “Ești o rușine. A fi pro-palestinian sau a critica politicile israeliene nu înseamnă antisemitism. Subminați lupta împotriva antisemitismului modern cu asemenea prostii. Acest lucru face mai ușoară treaba pentru antisemiți să devieze acuzațiile.”

Cu toate acestea, actualul ambasador al Israelului la ONU, Gilad Erdan, a criticat postarea lui Emma Watson. “Ficțiunea poate funcționa în Harry Potter, dar nu funcționează în realitate. Dacă ar fi făcut-o, magia folosită în lumea vrăjitorilor ar putea elimina relele Hamas (care asuprește femeile și caută anihilarea Israelului) și a Autorității Palestiniene (care sprijină teroarea). Aș fi în favoarea asta!”

Un alt utilizator a întrebat de ce Emma Watson a fost luată în considerare. “Sunt Bella Hadid, Emma Watson, Susan Sarandon sau acel tip în vârstă de la Pink Floyd oamenii pe care ar trebui să te bazezi pentru opinii despre Orientul Mijlociu? Sunt solidar și pentru palestinieni. Dar, de asemenea, cred că nu ar trebui să ne bazăm pe celebrități pentru opiniile noastre despre Orientul Mijlociu”, potrivit Uniland.