Emilia Șercan, ironizată de Denise Rifai, după ce a cerut ca lucrarea ei de licență să fie secretă: „Știți vorba aia, hoțul strigă hoții. Se cam potrivește”

Emilia Șercan, ironizată de Denise Rifai, după ce a cerut ca lucrarea ei de licență să fie secretă: „Știți vorba aia, hoțul strigă hoții. Se cam potrivește” Sursa: Facebook

Jurnalista Emilia Șercan a vrut ca lucrarea ei de licență să fie secretă și a făcut chiar și o cerere în acest sens în instanță. Mai mult, a vrut neapărat să afle dacă cineva a fost interesat să o citească. Totul după ce a fost acuzată de plagiat. Denise Rifai ironizează toate aceste demersuri ale Emiliei Șercan.

Emilia Șercan a cerut ca lucrarea ei de licență să fie strict secretă după ce, în urmă cu șase ani, au apărut mai multe suspiciuni de plagiat. Jurnalista a dat Universitatea Lucian Blaga din Sibiu în judecată, în anul 2017, și a cerut să afle dacă cineva a făcut vreo solicitare pentru a-i citi lucrarea de licență.

Reprezentanții Universtității au susținut în instanță că toate lucrările de licență sunt ținute în aceeași încăpere, care este încuiată. În plus, nicio persoană nu a cerut din 2003 și până la momentul solicitării să consulte lucrarea de licență a Emiliei Șercan.

Reacția lui Denise Rifai

Demersul Emiliei Șercan a fost ironizat de jurnalista Denise Rifai. „Emilia Șercan, absolventă a Universității Lucian Blaga din Sibiu, specializarea Jurnalism, forma de invățământ- la distanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

În sesiunea iunie 2003 a susținut lucrarea de licenta cu titlul „Reglementări naționale și internaționale cu privire la libertatea de exprimare“, sub îndrumarea profesorului Alexandru Grad.

Din momentul în care în presa locală și națională s-au vehiculat suspiciuni de plagiat în ce privește lucrarea de licență elaborată și susținută de doamna Șercan, aceasta a pornit o campanie agresivă împotriva universității, amenințând cu procese penale și civile persoanele din universitate și “bombardând” Universitatea Lucian Blaga din Sibiu cu numeroase adrese și solicitări care nu au nicio legătură cu suspiciunile de plagiat vehiculate în presă“, a scris Denise Rifai pe pagina sa de Facebook.

Multă ipocrizie

Denise Rifai a prezentat și mai multe documente, care a arată să solicitarea de „secretizare“ a lucrării de licență a fost respinsă în instanță. Potrivit legislației din România, în cazurile de plagiat, autorul unei lucrări este cel care trebuie să demontreze că aceasta este originală.

„Transparență, etică și mai ales pregătire temeinică întru examinarea atâtor teze de doctorat! Îmi place, zău! A cam început bine doamna Șercan cariera de cercetător de “doctorate”! Știți vorba aia ”hoțul strigă hoții” ???! Se cam potrivește!“, a mai scris Denise Rifai.