Elveția oferă peste 50.000 de euro persoanelor care decid să se mute într-un sat. Care sunt condițiile

Elveția oferă peste 50.000 de euro persoanelor care decid să se mute într-un sat. Care sunt condițiile Cel mai scump loc de trai din Europa în 2024. Prețurile sunt uriașe. Sursa foto: dreamstime.com

Persoanele care se mută într-un stat din Elveția pot să primească peste 50.000 de euro dacă fac acest pas. Zona în care se află această localitate atrage toate privirile datorită se află în apropierea unui versant muntos.

Albinen este un sat situat în cantonul Valais, iar autoritățile elvețiene oferă peste 56.000 de euro persoanelor care decid să se mute în această localitate. Elveția a luat această hotărâre pentru că tot mai mulți localnici s-au mutat din acea zonă și s-au stabilit în marile orașe, iar satul riscă să dispară cât de curând. Doar 238 de persoane mai locuiau, la finalul anului 2018, în acest sat. Programul a fost lansat în acest an, iar autoritățile speră să atragă tot mai multe familii.Oamenii au plecat din regiune din cauza lipsei locurilor de muncă. Satul se află la aproximativ șapte kilometri de orașul balnear Leukerbard și la 35 de minute de mers  cu mașina de capitala cantonului Sion, dar și orașul industrial Visp. Este important de precizat că familiile de patru persoane care se mută ăn Albinen vor primi 25.405 de euro pentru fiecare adult și câte 10.160 de euro pentru fiecare copil. În plus, cei care aleg să facă acest pas trebuie să respecte mai multe reguli

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care se vor muta în satul din Elveția

Autoritățile au stabilit că în sat se vor putea muta doar persoane cu vârsta de 45 de ani și care să își stabilească reședința în această zonă. În plus, cei care vor să facă acest pas trebuie să fie cetățeni elvețieni cu permis de ședere. Persoanele din țările membre UE, din SUA și Canada pot să dețină acest permis doar după ce au locuit timp de cinci ani în Eleveția. În cazul celorlalte persoane, ei trebuie să stea 10 ani în această țară.

Doritorii trebuie să accepte să locuiască într-o casă care este evaluată la cel puțin 203.890 de eură și să stea în Albinen pentru 10 ani. În cazul în care vor să părăsească satul înainte de termen, vor trebui să restituie întreaga sumă de bani pe care au primit-o. Președintele municipalității, Beat Jostin, a spus despre acest sat că este unul foarte liniștit, calitatea aerului este una excelentă, iar cei care aleg să locuiască în Albinen se vor bucura de priveliști foarte frumoase pentru că satul se află pe un versant muntos, potrivit Dailymail.

 

Ne puteți urmări și pe Google News