Evenimentul Zilei > Actualitate > Elon Musk, învins cu propriile ”arme”. Miliardarul e bun de plată. Unde vor ajunge banii din acțiunile vândute
Elon Musk, învins cu propriile ”arme”. Miliardarul e bun de plată. Unde vor ajunge banii din acțiunile vândute

Elon Musk, învins cu propriile ”arme”. Miliardarul e bun de plată. Unde vor ajunge banii din acțiunile vândute

Elon Musk vinde aproximativ 934.000 de acțiuni Tesla în valoare de 1,1 miliarde de dolari după sondajul pe care l-a realizat pe Twitter.

Vânzările uriașe de acțiuni Tesla ale lui Elon în această săptămână au fost urmate de fratele său Kimbal Musk – un membru al consiliului Tesla – care a vândut 15% din pachetul său de acțiuni pe 5 noiembrie. Acea vânzare a 88.500 de acțiuni a însumat 109 milioane de dolari.

Elon deține încă aproximativ 167 de milioane de acțiuni Tesla. Este a treia oară când Musk vinde acțiuni Tesla de când compania a devenit publică la bursa Nasdaq în 2010 – și este cu siguranță cea mai mare tranzacție a lui. În iulie 2010, Musk a vândut puțin peste 1,4 milioane de acțiuni pentru 24 de milioane de dolari, iar în 2016, a vândut alte 2,7 milioane de acțiuni pentru aproximativ 593 de milioane de dolari.

Musk a vândut  934.000 de acțiuni (1,1 miliarde de dolari)

După ce a făcut o promisiune pe Twitter, Elon Musk a vândut aproximativ 900.000 de acțiuni, în valoare de peste 1 miliard de dolari, din acțiunile producătorului său de mașini electrice Tesla.

CEO-ul SpaceX a vândut aceste acțiuni miercuri, 10 noiembrie, parțial pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale legate. De menționat că după vânzarea unui bloc de acțiuni Tesla, Musk deține în continuare aproximativ 170 de milioane de acțiuni.

Vânzările acțiunilor Tesla vor acoperi acum toate obligațiile fiscale

Tranzacțiile au fost „efectuate automat” ca parte a planului de tranzacționare adoptat la 14 septembrie pentru vânzarea opțiunilor care expiră anul viitor. De menționat că Musk a exercitat opțiuni pentru a cumpăra puțin peste 2,1 milioane de acțiuni pentru 6,24 USD fiecare. Miercuri, acțiunile companiei s-au închis la 1.067,95 USD per acțiune.

Înainte de vânzare, Musk le-a cerut celor 62,5 milioane de urmăritori pe Twitter să voteze într-un sondaj, spunându-le că votul lor va determina viitorul numărului de acţiuni la Tesla.

Peste 3,5 milioane de utilizatori Twitter au votat în favoarea vânzării acțiunilor

În urma sondajului de pe rețelele de socializare, acțiunile Tesla au scăzut luni cu aproximativ 3%, dar și-au revenit miercuri. Din acest moment miliardarul îşi va plăti restantele la stat, ca răspuns la planul democrat propus recent de președintele american Joe Biden de a percepe taxele unor miliardari de top, inclusiv Musk, fondatorul Amazon Jeff Bezos și fondatorul Facebook Mark Zuckerberg și alți 700.

Propunerea ar afecta persoanele care fie au un venit de peste 100 de milioane de dolari timp de cel puțin trei ani la rând, fie au active în valoare de peste 1 miliard de dolari.

Politica internă urmărește implementarea „impozitului miliardarilor”, o rată de impozitare estimată la 23,8% asupra câștigurilor de capital pe termen lung din activele tranzacționabile pentru marii giganți tehnologici americani. Pentru scenariile care includ active care nu se tranzacționează, cum ar fi imobiliarele, odată ce contribuabilii vând activele lor, ar putea plăti atât impozite obișnuite pe câștiguri de capital, cât și o taxă suplimentară, relatează zerohedge.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.