Noi probleme pentru Elena Udrea. Afacerea care a ridicat semne de întrebare

Noi probleme pentru Elena Udrea. Afacerea care a ridicat semne de întrebare Elena Udrea. Sursa foto: arhiva EVZ

Elena Udrea are noi probleme cu legea. Firma Agro Green Nana SRL, pe care aceasta o deține din 2013, se află în proces de insolvență. Lichidatorul judiciar numit de Tribunalul București nu reușește să dezlege cifrele din bilanțurile contabile, iar arhiva este de negăsit. Ce nereguli a mai găsit lichidatorul.

Firma deținută de Elena Udrea, Agro Green Nana SRL, care i-a arendat, până în 2014, terenurile agricole de la Nana ale Ioanei Băsescu, se află în plin proces de insolvență. Lichidatorul judiciar numit de Tribunalul București pentru a se ocupa de acest caz a semnalat mai multe probleme, printre care nereguli la cifrele din bilanțurile contabile dar și arhiva, care este de negăsit.

Administratorul statutar al firmei, Anca Triff, este suspectat că ar fi folosit bunurile companiei în interesul propriu sau al altei persoane, că a ținut o contabilitate fictivă și că a efectuat acte de comerț, în interes personal, folosindu-se de această societate.

Anca Triff este o persoană apropiată de Elena Udrea și de una dintre nepoatele fostului ministru al Dezvoltării, alături de care, în 2016, a înființat o firmă de consultanță în care l-a numit administrator pe fostul soț al ex-șefei DIICOT, Alina Bica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numele Elenei Udrea apare într-un nou dosar

Elena Gârliei, de la Tribunalul București,este judecătorul sindic care se ocupă de dosarul prin care s-a deschis procedura insolvenței firmei Agro Green Nana SRL, înființată, în 2013, de Elena Udrea. Prin această firmă se lucra în arendă moșia familiei Băsescu de la Nana, din județul Călărași.

În raportul în care sunt prezentate cauzele și împrejurările care au condus la apariția stării de insolvență, lichidatorul judiciar, Ilie Daica, scrie că SC Agro Green Nana SRl a fost înființată în data de 8 octombrie 2013, având ca obiect de activitate cultivarea cerealelor, a plantelor leguminoase și a celor producătoare de semințe. Sediul social acestei firme apare în București, pe Strada Valului, la numărul 26. Firma înființată de Elena Udrea are un capital de 200 de lei. Fostul ministru este unicul acționar, iar administratorul statutar este Anca Triff.

„Asociatul și administratorul societății nu au răspuns notificării de deschidere a procedurii insolvenței și nu au dat curs obligației ca în termen de zece zile de la deschiderea procedurii să depună la dosarul cauzei documentele prevăzute de articolul 67 alineat 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenței și de insolvență. Aceeași situație este valabilă și pentru convocarea Adunării Generale a Asociaților societății debitoare, pentru desemnarea administratorului special”, se precizează în raportul citat, potrivit jurnalul.ro.

Elena Udrea, probleme din cauza afacerilor cu Traian Băsescu

Elena Udrea are din nou probleme. Firma intrată în insolvență se ocupa de terenurile familiei Băsescu. Sursa: Arhiva EVZ

Probleme cu bilanțurile contabile

Lichidatorul judiciar spune în raport că pe site-ul Ministerului Finanțelor apar ca depuse documentele de bilanț pentru activitatea desfășurată pentru anii 2013 – 2018. Din verificări a rezultat că firma înființată de Elena Udrea a devenit inactivă fiscal încă din data de 3 februarie 2017.

În 2013, firma a avut zero cifra de afaceri, un profit de minus 125.534 lei și datorii de 458.274 lei. Anul următor, cifra de afaceri a fost de 974.019 lei, profitul de 40.445 lei și datoriile au ajuns la 1.568.994 lei. În ultimul bilanț, cel din 2018, cifra de afaceri este zero, un profit net de minus 3.829 lei, datorii de 1,456.844 lei, active circulante totale de 375.578 lei și capitaluri proprii de minus 1.090.076 lei.

„Nu putem explica ce s-a întâmplat cu activele circulante existente în bilanțul contabil depus pe anul 2018, în valoare totală de 357.578 lei. Se poate presupune că administratorii statutari au folosit bunurile persoanei juridice în folosul propriu sau al unei alte persoane, precum și că au efectuat activități de comerț în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice”, scrie în raport lichidatorul judiciar.

Alte probleme descoperite la firma înființară de Elena Udrea

În raport se mai precizează că SC Agro Green Nana SRL figurează cu un autoturism în patrominiu și cu obligații fiscal către bugetul Sectorului 1 în sumă de 53.494,56 lei. În acte apare că nu identificate bunuri imobiliare în proprietate.

„Din analiza datelor și informațiilor prezentate, considerăm că, pentru acest moment, administratorului statutar al societății debitoare, în persoana doamnei Anca Triff, i se pot imputa fapte prin care să reiasă folosirea bunurilor sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane, acte de comerț făcute în interes personal sub acoperirea persoanei juridice și că a ținut o contabilitate fictivă sau neconformă cu legea”, concluzionează lichidatorul judiciar.

În acest caz, lichidatorul propune instanței derularea în continuare a procedurii insolvenței, apreciind că, „în cazul în care societatea nu va depune la dosarul cauzei și a lichidatorului judiciar documentele prevăzute de lege după definitivarea masei credale, să înainteze instanței, pentru acoperirea pasivului, o cerere privind antrenarea răspunderii materiale și financiare a administratorului statutar, în persoana doamnei Anca Triff, având în vedere fapte imputabile în declanșarea insolvenței SC Agro Green Nana SRL”.