Evenimentul Zilei > Politica > Egalitate la Orțișoara. Doi candidați au obținut același număr de voturi. Ce se va întâmpla
Egalitate la Orțișoara. Doi candidați au obținut același număr de voturi. Ce se va întâmpla

Egalitate la Orțișoara. Doi candidați au obținut același număr de voturi. Ce se va întâmpla

La Orțișoara, doi candidați la primărie au obținut același număr de voturi, în urma datelor prezentate de site-ul Autorității Electorale Permanente.
Aşadar, doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie organizat un al doilea tur de scrutin.
Conform paginii oficiale a Autorității Electorale Permanente, Lucian Ivănescu, de la PMP, a obținut la aceste alegeri 604 voturi, la fel ca și Gheorghe-Aleodor Sobolu, PSD, care a obținut același număr de voturi – 604.
Ceilalţi candidaţi de la Orţişoara au obţinut: Marius Rediş (PNL) – 388, Nicolae Valentin Baniciu (Partidul Puterii Umaniste) – 187, Bianca Pascaru (USR PLUS) – 146, Ciprian Ioan Sâtea (Pro Romania) – 24.

Se reia votul într-o localitate din Timiș

Urmează ca în această comună să fie organizat un al doilea tur de scrutin, iar locuitorii vor avea de ales între Aleodor Sobolu şi Lucian Ivănescu.

Aici vor fi organizate noi alegeri (pe listă vor fi doar cei doi candidați care au același număr de voturi), după ce rezultatele vor fi confirmate ca oficiale și finale de către Biroul Electoral Județean Timiș.

Nicolae Robu a pierdut primăria Timișoarei

Nicolae Robu și-a recunoscut înfrângerea în cursa pentru un nou mandat la Primăria Timișoara. Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS, a câștigat lupta electorală la o diferență de peste 22%.

„Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente. Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimist până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție.

Vă spun sincer că dacă ar fi fost să aleg dacă aș pierde la o diferență mică sau una mare, aș fi ales să pierd la o diferență mare. Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete!

Recunosc, nu pot fi ipocrit, mi-ar fi plăcut ca obiectivele pentru care am luptat atât – noul stadion, Sala Polivalentă, Pasajul Solventul – să fie asociate cu al treilea mandat al meu. N-a fost să fie. Eu sunt fericit cu ceea ce am realizat până la vârsta mea – atât în cariera mea academică, cât și în cea de primar”, a declarat Nicolae Robu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: