Efectul Biden, la granițele Rusiei. Escaladarea conflictului e iminentă

Efectul Biden, la granițele Rusiei. Escaladarea conflictului e iminentă

La granița dintre Rusia și Ucraina, venirea lui Joe Biden la putere în SUA a provocat deja primele efecte. Observatorii internaționali au raportat până la 900 de violări ale încetării focului pe zi. Mai grav, șase militari ucraineni au fost uciși în această lună. Iar o nouă escaladare pare a fi inevitabilă.

Efectul Biden, la granițele Rusiei. Ucrainenii se simt încurajați să recucerească teritoriile secesioniste, știind că Biden a promis să combată expansionismul rusesc.

Fostul președinte ucrainean, Petro Poroshenko, a cerut readucerea soldaților ucraineni în prima linie. Mai mult, trimisul Kievului la discuțiile de la Minsk, Alexey Arestovich, a menționat că în primăvară sau la începutul verii o nouă escaladare ar fi inevitabilă, scrie ziarul rusesc Izvestia, citat de Tass. Potrivit lui Arestovich , armistițiul atins în iulie 2020 „atârnă de un fir de păr”.

Elita UE, vaccinată în centre speciale. “Oamenii sunt vaccinați pe loc”

Probleme sunt multe. Părțile nu au reușit să facă progrese în ceea ce privește o soluționare politică. Prevederile acordului de pace de la Minsk nu au fost puse în aplicare, iar negocierile au fost sabotate.

Efectul Biden, la granițele Rusiei. Putin speră că Ucraina nu are bani pentru război

Bogdan Bezpalko, membru al Consiliului președintelui rus pentru relații interetnice, spune că este puțin probabil ca această escaladare să declanșeze un război crâncen.

„Pentru o ofensivă pe scară largă, Ucraina are nevoie de resurse, care lipsesc". Bezpalko e de părere că, deși bombardamentele vor crește în intensitate, o confruntarea directă ar putea fi evitată.

Războiul dintre SUA și Iran e inevitabil? Provocare fără precedent

„Sper că mai devreme sau mai târziu, Ucraina se va retrage oficial și voluntar din acordurile de la Minsk. În acest caz, Rusia va putea recunoaște Republicile Populare din Donețk și Lugansk, le va oferi asistență pe scară largă și le va încorpora în cele din urmă [în Rusia] ", a declarat el ziarului Izvestia.

Politologul Vladimir Kornilov este de cu totul altă părere. „Evident, Kievul se pregătește pentru operațiuni de luptă. Desigur, Zelensky a ajuns la putere sub diferite sloganuri, dar de atunci s-au schimbat multe. Apropo, decizia privind ofensiva nu va fi luată de el, ci de prietenii occidentali ai Ucrainei. ", susține expertul citat de Tass.

Efectul Biden, la granițele Rusiei. Noua administrație americană avertizează

E de amintit, în acest sens, și avertismentul lansat recent de Joe Biden în primul său discurs de politică externă . „I-am spus clar preşedintelui Putin, într-o manieră foarte diferită de cea a predecesorul meu, că s-au încheiat zilele în care SUA se supuneau în faţa acţiunilor agresive ale Rusiei - imixtiune în alegerile noastre, atacuri cibernetice, otrăvirea cetăţenilor săi. Nu vom ezita să creştem costurile pentru Rusia”.

George Soros dă o nouă lovitură! În ce investește miliarde

Ne puteți urmări și pe Google News