EFECTELE NEBĂNUITE ale gripei. VEZI ce boli grave mai poate provoca virusul gripal

EFECTELE NEBĂNUITE ale gripei. VEZI ce boli grave mai poate provoca virusul gripal

După studii îndelungate, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că diabetul şi atacul de cord pot fi provocate de virusul gripal, scrie New Scientist.

Oamenii de ştiinţă au început să suspecteze din anii `70 faptul că există o strânsă legătură între virusuri şi apariţia diabetului de tip I. Enterovirusurile şi rotavirusurile au fost suspectate că afectează sistemul imunitar şi pancreasul, fără a exista însă date concrete în acest sens. Cercetătoarea Ilaria Capua a vrut să demonstreze ştiinţific acest lucru.

Citeşte şi: Nu putea să rămână gravidă deoarece SPERMA SOŢULUI era grav afectată de un lucru pe care ÎL FACI ŞI TU ÎN FIECARE ZI

Astfel, a infectat câţiva curcani cu gripă aviară, întrucât această formă de gripă inflamează pancreasul. În urma experimentului, a ajuns la concluzia că un număr însemnat de curcani au dezvoltat boli pancreatice şi diabet. Liantul dintre pancreas şi diabet este insulina, hormon care nu mai este secretat de pancreas în cazul celor care suferă de această afecţiune.

SCANDALOS. O fată de 13 ani a făcut sex cu 10 bărbaţi într-un centru de plasament. Printre ei erau şi angajaţii instituţiei | VIDEO

Ne puteți urmări și pe Google News
După un timp, cercetătorii au extins studiile asupra oamenilor, infectând ţesuturile pancreatice umane cu două virusuri ale gripei obişnuite. Prezenţa gripei în ţesuturile pancreatice a condus la producerea unor substaţe chimice inflamatoare, capabile să declanşeze diabetul de tip I.

SECRET DEZVĂLUIT. A ajuns să trăiască 110 ani pentru că a băut o LICOARE MAGICĂ

În cazul oamenilor, de cele mai multe ori, virsul gripal este oprit de plămâni şi stomac, dar uneori poate ajunge în sânge, ajungând pe diferite căi spre pancreas. "Atunci când ajunge în pancreas, descoperă un loc ideal pentru a se înmulţi", adaugă Capua.

Alături de cercetătoare, medicii din Italia şi Japonia au corelat infestarea cu virsul gripei aviare (H1N1) cu prezenţa diabetului de tip I. Astfel, au ajuns la concluzia că în urma pandemiei din 2009, numărul persoanelor care suferă de diabet au crescut considerabil.

JAFUL SECOLULUI. Au furat bijuterii dintr-un mall şi apoi au fugit cu motocicletele prin magazin | VIDEO

Gripa poate ataca şi inima

Un alt efect al gripei este atacul de cord. Doctorii au observat de-a lungul timpului că în sezonul gripal creşte numărul acestor afecţiuni.Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au demonstrat acest efect în cazul mai multor pacienţi, concluzionând că vaccinarea adulţilor împotriva gripei reduce la jumătate riscul unui atac de cord. Atât numărul atacurile de cord, cât şi cel al diabetul de tip I sunt în continuă creştere. Anual, în jur de 65.000 de persoane sunt diagnosticate cu diabet de tip I. CITIŢI CELE MAI POPULARE ŞTIRI DE PE EVZ.RO:

  • Imaginile care AU REVOLTAT milioane de părinţi. O reclamă ce sugerează SEXUALITATE în rândul minorilor este difuzată PE TOATE POSTURILE | VIDEO
  • ŞASE alimente care abundă în sare şi fac inima ţăndări
  • ATACĂ oamenii, devorându-i. Misterul unui MONSTRU cu diverse "forme"
  • A fost dată afară pentru că a postat un mesaj pe Facebook despre Obama
  • Falusuri, subculturi, deviaţii şi fetişisme. Cel mai mare muzeu EROTIC din lume VIDEO