Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Daniel Funeriu explică ce s-a întâmplat cu învățământul românesc în ultimii 12 ani, adică de când o echipă din care făcea și el parte a propus un raport menit să schițeze reforma din sistem. Fostul ministru susține că deși multe din măsuri s-au aplicat în perioada în care el păstorea educația din România, lucrurile s-au schimbat odată cu revenirea Ecaterinei Andronescu în vârful piramidei. Funeriu evită să pomenească numele actualului ministru, pe care o numește „vipera plângăcioasă”, și susține că la baza dezastrului stă corupția pe care aceasta a încurajat-o.

Mai jos, aveți cele mai importante pasaje din postarea lui Daniel Funeriu:

Clasa politică din România a picat bacalaureatul. Acum fix 12 ani, când copiii care au dat bacul anul ăsta intrau în clasa I, Comisia Prezidențială pentru Educație și Cercetare (Comisia Miclea, al cărei VP am fost împreună cu Daniel David) a publicat diagnosticul educației din România și pașii înspre însănătoșire.

Iată ce s-a întâmplat după:

Rapid, Cristian Adomnitei a prezentat public un proiect de lege perfectibil dar bunicel. Era un pas înainte. Tăriceanu nu l-a lăsat să îl trimită în Parlament pentru că nu se înțelesese cu UDMR.

S-a semnat Pactul Național pentru Educație, iar în octombrie 2008, înainte de alegeri, vipera plângăcioasă a venit în Parlament cu celebrul +50% la salariu, pe care tot ea nu l-a aplicat în decembrie 2008 când a ajuns ministru. Tot ca ministru și tot ea a desființat în 2009 învățământul profesional.

În aprilie 2010, la 4 luni de la preluarea mandatului am trimis în Parlament Legea educației naționale care operaționaliza toate măsurile de tip „expert” din raportul Comisiei Miclea.

După lupte uriașe cu mafia viperei plângăcioase din Camera Deputaților (reprezentată de ultra-toxica familie Dumitrescu (soțul președintele comisiei de educației, soția rector la Cantemir)) am reușit să trec o variantă bunicică în Camera Deputaților. Ăsta a fost momentul în care vipera plângăcioasă și-a dat arama pe față: „De ce să se numească Legea Funeriu? Eu merit să am legea mea, blestem ziua în care v-ați născut, vă doresc să vă moară copiii” urla prin Parlament.

În octombrie 2010, grație voinței politice uriașe a lui Emil Boc ne-am angajat răspunderea pe Legea educației (Legea 1), cunoscută apoi sub numele de Legea Miclea-Funeriu.

Am aplicat Legea la literă un an de zile fără nicio modificare. Nu a existat nicio dezarticulare funcțională, iar lucrurile începeau să intre pe un făgaș bun. Vipera plângăcioasă și sindicaliștii care își pierdeau privilegiile ilegitime se zvârcoleau, dar eu și echipa mea mergeam înainte ca tancul.

După plecarea mea (februarie 2012) și a efemerului Guvern Ungureanu, totul a fost distrus de trinomul Ponta-vipera plângăcioasă-sindicate. S-au dat 64 de legi sau OUG-uri care au transformat o lege-simfonie, lăudată de Comisia Europeană (nu cred că mai are România una) într-o manea. În forma sa actuală Legea slujește interesele ilegitime ale mafiei educaționale păstorită de PSD și sindicate”.

PSD merge pe mâna unor nebuni și/sau mafioți care parazitează sistemul mână în mână cu sindicatele care încasează anual 20 de milioane de euro direct de pe statul de plată al profesorilor. Nimeni nu controlează ce fac cu acești bani liderii sindicali. Vă spun eu: îi bagă în burdihanele lor.

Concluzia e simplă: dacă votezi oameni deștepți se fac lucruri deștepte. Dacă votezi mafioți și proști se fac prostii și mafioşenii. Iar copiii voștri rămân prost educați”.

Te-ar putea interesa și: