Conflict PMB-Prefectură. Eduard Valentin Stroe, revine la șefia Poliției Locale

Conflict PMB-Prefectură. Eduard Valentin Stroe, revine la șefia Poliției Locale Poliția Locală București. Sursa foto: https://www.plmb.ro/media

Eduard Valentin Stroe, șeful PLMB, a fost suspendat după ce prima sa numire pe această funcție a fost atacată în instanță de prefectul Capitalei, Rareș Hopincă. Eduard Valentin Stroe este cel care a aplicat amenda record de 35 de milioane de euro proprietarilor terenului retrocedat din IOR.

„Am atacat în contencios-administrativ două dispoziții, respectiv dispoziția de promovare temporară în funcție a directorului general interimar al Poliției Locale București și cealaltă dispoziție de detașare din funcție a fostului director. Au fost făcute prost și conțin elemente vădite de nelegalitate, în sensul că se promovează temporar un cetățean pe un post care era ocupat” , declarase Rareș Hopincă.

Eduard Valentin Stroe revine la șefia Poliției Locale București

La vremea respectivă se punea că prefectul Capitalei „ar face jocurile rechinilor imobiliari, odată cu suspendarea din funcție a șefului Poliției Locale”. Dar Rareș Hopincă a spus că „legea se aplică egal și uniform”.

„Legea se aplică egal și uniform, indiferent de context, indiferent de rechini, delfini, foci și alte mamifere”, a spus atunci Rareș Hopincă, Prefectul Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Eduard Stroe revine la șefia Poliției Locale București. Sursa foto: Gândul.ro.

În acest context, Nicușor Dan a dispus numirea lui Eduard Stroe în funcția de director general al Poliției Locale București.

„Primarul General se achită în fața lui Eduard Stroe pentru faptul că a aplicat amenda de 35 de milioane de euro în speța IOR. Săptămâna trecută s-a încercat promovarea acestuia din cadrul AMCCRS pe o funcție de conducere din Primăria Municipiului București, însă, persoane din cadrul Direcției Juridic și Resurse Umane s-au opus și au spus că nu semnează promovarea acestuia”, spun sursele.

Sursele spun numirea ar fi ilegală

Așadar, Eduard Valentin Stroe revine în funția de director general al Poliției Locale București, chiar dacă în acest moment ar fi „o decizie ilegală”.

„Nicușor Dan face această mutare în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control, în mod ilegal, având în vedere faptul că Dispoziția Primarului General emisă anterior pentru Stroe Eduard Valentin a fost atacată de Instituția Prefectului, la instanța de Contencios Administrativ”, au declarat surse administrative pentru gandul.ro.