Evenimentul Zilei > Actualitate > Economatul cu surprize. Nereguli uriașe în Primăria sectorului 5
Economatul cu surprize. Nereguli uriașe în Primăria sectorului 5

Economatul cu surprize. Nereguli uriașe în Primăria sectorului 5

La unitatea din Rahova a Economat Sector 5 SRL autoritățile locale au descoperit mii de sticle cu vin din 2009 nevândute, în valoare de peste 100.000 lei, se precizează într-un comunicat emis de Primăria Sectorului 5.

Economatul cu surprize. Conducerea primăriei a găsit topuri de hârtie şi cutii de arhivare, mai multe copiatoare noi, dotate cu scanner.  În condiţiile în care unele direcţii din cadrul Primăriei Sectorului 5 lucrează cu copiatoare vechi, care se defectează şi îngreunează munca angajaţilor instituţiei. În depozitul din Rahova erau depozitate şi sute de borcane cu zacuscă, dulceaţă sau compot, toate expirate. Valoarea acestora se ridica la peste 22.000 de lei, a precizat Primăria Sectorului 5.

Copiatoare, topuri de hârtie, detergenți, vin și dulceață, rămase din timpuri istorice.

Surprizele de la Economat

„Oriunde găsim câte un spaţiu ce aparţine Economat, descoperim şi mii de topuri de hârtie, cutii de arhivare sau detergenţi. Nu mai vorbesc de faptul că aceste locuri ar trebui să fie închiriate sau folosite de şi pentru cetăţenii din sector. Am găsit şi zeci de tarabe noi care zac acoperite de praf, în loc să fie folosite în pieţele de pe raza sectorului.

Tot la depozitul din Rahova sunt 5 copiatoare dotate cu scanner despre care nu se ştie absolut nimic. Cine le-a achiziţionat, de ce sunt depozitate la Economat sau de ce nu au fost folosite până acum. Vom verifica în continuare toate aceste spaţii ce aparţin societăţii, pentru că blestemul Economat Sector 5 SRL trebuie să se încheie cât mai curând”, se arată în comunicatul primăriei, informează Agerpres.

Magazinele Economat au fost înființate în 2001

Economatul cu surprize. Magazinele ECONOMAT din Sectorul 5 al Capitalei au apărut în urma inițiativei Guvernului de a permite autorităților locale înființarea de unități comerciale care să vândă produse alimentare și nealimentare la un preț cât mai mic.

Primele magazine Economat, au fost înființate în anul 2001, atunci când la cârma Primăriei sectorului 5 se afla Dan Marian Vanghelie. Acestea au avut 3 puncte de lucru aflate în sectorul 5, București: Rahova – Șos. Alexandriei nr. 3-5; Ferentari – Calea Ferentari nr. 140; Cotroceni – Str. Sfântul Elefterie nr. 51.