Evenimentul Zilei > Social > Ecaterina Andronescu, avertisment către profesori: „Sunt teribil de nemulțumită! Completați lacunele!”
Ecaterina Andronescu, avertisment către profesori: „Sunt teribil de nemulțumită! Completați lacunele!”

Ecaterina Andronescu, avertisment către profesori: „Sunt teribil de nemulțumită! Completați lacunele!”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că rezultatele obținute de elevii claselor a VII-a și a VIII-a la simularea Evaluării Naționale sunt complet nemulțumitoare. Cele mai slabe rezultate s-au obținut la matematică, iar promovabilitatea a fost mult sub 60%.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a arătat, vineri seară, complet nemulțumit de rezultatele  pe care elevii le-a obținut la simularea Evaluării Naționale. Doar 52% dintre au reușit să obțină medii de promovare, informează B1.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII-a, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5.

Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă.”, a declarat Ecaterina Andronescu.

În ceea ce priveşte rezultatele de la clasa a VII-a, aproximativ 60% dintre cei are au luat peste 5, au luat, de fapt, note cuprinse între 5 şi 7. 

„Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici.”, a spus Andronescu.

Ministrul Educației a transmis un mesaj pentru profesorii de matematică, deoarece la această disciplină rezultatele au fost cu mult mai slabe decât la limba română.

„Strigătul meu e o rugăciune către profesorii de matematică, să completeze lacunele.”, a transmis Andronescu.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: