Evenimentul Zilei > Social > Ecaterina Andronescu, despre manualele școlare: Cei care au greșit, să își corecteze greșelile, nu mă întrebați pe mine
Ecaterina Andronescu, despre manualele școlare: Cei care au greșit, să își corecteze greșelile, nu mă întrebați pe mine

Ecaterina Andronescu, despre manualele școlare: Cei care au greșit, să își corecteze greșelile, nu mă întrebați pe mine

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, prezentă la Constanța cu ocazia sărbătoririi centenarului Colegiului Național Mihai Eminescu, a declarat că cei care au greșit manualele școlare unice trebuie să răspundă. Ministrul susține că în mandatul ei saltul spre calitatea manualelor este evident.

Ecaterina Andronescu a evitat să spună cine trebuie să răspundă pentru calitatea îndoielnică a manualelor școlare pentru editarea cărora statul a cheluit sume imense. “Nu mă întrebați pe mine de greșelile altora, să-i întrebați pe cei care greșesc și mai ales să îi punem să își corecteze greșelile. Vreau să vă spun că în acest an, poate ați și văzut pe site-ul nostru, am rescris metodologia pentru manuale, am deschis competiția pentru manuale pentru că interesul nostru este să avem manuale corecte, manuale de calitate”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Constanța.

Ea a oferit explicații și despre modalitatea de selectare a viitoarelor manuale școlare, subliniind responsabilitatea pe care o au evaluatorii. “Se punctează cu 100 de puncte calitatea manualelor și nici un manual nu este selectat dacă obține mai puțin de 95 de puncte din 100, ceea ce după opinia mea este să spunem un criteriu care să ne asigure că vom avea manuale de calitate. Este o responsabilitate foarte mare și a celor care fac evaluarea manualelor pentru că cel care evaluează își asumă o responsabilitate. Nu trebuie să fii specialist în geografie ca să vezi că la Turnu Severin ai pus Turnu Măgurele, autorul de manuale a pus Turnu Măgurele. Eu cred că au fost și neatenții ca să le numesc între o manieră ușor academică”, a concluzionat Ecaterina Andronescu.