E cea mai mare țeapă dată românilor. Poți să arunci pe geam o avere. Alertă națională

E cea mai mare țeapă dată românilor. Poți să arunci pe geam o avere. Alertă națională

Piața imobiliară duduie în plină pandemie de coronavirus. Cererea duce la oferte care creează mari probleme cumpărătorilor.

Pandemia nu a afectat piața imobiliară, ba chiar cererea pentru o casă a crescut semnificativ. Conform datelor aflate la dispoziția agenților imobiliari. Goana după bani a dezvoltatorilor imobiliari duce la treabă făcută de mântuială. Iar mulți români care s-au mutat în casă nouă s-au trezit cu au de-a face cu mari probleme. Care necesită reparații profunde.

Pereți crăpați, igrasie, mucegai, podele care se mișcă sunt câteva dintre necazurile celor care și-au achiziționat o locuință. Necazurile apar pentru că materialele folosite de constructori sunt de slabă calitate. Și pentru că dezvoltatorii încearcă să stoarcă un profit cât mai mare și fac economii „la sânge”, conform Pro TV.

Cererea pentru o casă a crescut în pandemia de coronavirus, piața imobiliară duduie

Un cumpărător a vrut să se mute într-o casă ecologică, evaluată de proprietar al suma de 200.000 de euro. Între timp, un  expert angajat de cumpărător a identificat foarte multe probleme.

Ne puteți urmări și pe Google News

„L-am sunat de mai multe ori pe dezvoltatorul imobiliar, să-l întrebăm de ce s-a ajuns la această situaţie. Nu a răspuns solicitării noastre. Am vorbit cu mai mulţi experţi din domeniul imobiliar, pentru că astfel de situaţii au tot apărut. Ne-au spus fie că s-a construit pe repede - înainte, fie - veşnică problema - dezvoltatorii lucrează cu materiale de slabă calitate şi cu muncitori pricepuţi la de toate.” Precizează sursa citată.

„E puţin probabil că cineva să plătească disconfortul tău”

Florin Enache, expert imobiliar, explică: „Multe lucruri sunt făcute pe repede înainte, pentru că până la urma time is money. Atunci, trebuie făcut şi vândut.”

Recomandabil este să luați legătura cu un expert, atunci când cumpărați o locuință. O evaluare a lucrărilor poate ajunge la câteva sute de euro. „Aici sunt doi factori. Unul ține de o poliţă de asigurare reală şi acest lucru ar trebui să te asigure pentru tot felul de necazuri. Asta înseamnă un nou şantier. E puţin probabil că cineva să plătească disconfortul tău. Dacă această promisiune a dezvoltatorului nu s-a materializat şi într-o formă de contract, în care părţile să fie însoţite de avocaţi, va fi un joc al nervilor şi ai avocaţilor.” A mai afirmat expertul imobiliar.