Editura Evenimentul si Capital

DW: Profetismul parodic al ofițerilor SRI

Sărutul lui Iuda (pictură de Giotto)
Autor: | | 3 Comentarii | 5161 Vizualizari

Nu se poate avea nicio încredere în cei care nu spun nimic, care tac cu pretextul secretului de stat, pretinzând în același timp să li se acorde încredere nelimitată.

Declarațiile lui Florian Coldea sunt în cele din urmă semnificative, dar nu în sensul în care se așteaptă, poate, cei mai mulți. Postura sa profetică și martirică a făcut senzație și unii s-au declarat de pe acum înspăimântați, dar pentru ca ”profeția” lui să aibă sens ar fi necesar poate ca el însuși să fie crucificat. Ne referim la partea în care prevestește trădătorului un sfârșit tragic: ”Aș vrea să amintesc și - cred că e momentul potrivit - și de un celebru personaj biblic, al cărui nume nu aș vrea neapărat să-l dau, care în urma cu circa 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginți. Ce dacă, ulterior, l-au apucat remușcările, lucrurile nu s-au putut repara și răul făcut nu a fost rezolvat! Evident, ca orice trădător, destinul lui a fost tragic!”.

Se pare că destui s-au simțit vizați. Poate chiar fostul președinte Traian Băsescu, deși el sincer sau doar bravând a sugerat că fostul ofițer SRI s-ar fi referit la unii dintre colegii sau subordonații săi. În orice caz, fostul președinte a dezavuat declarația lui Coldea pe un ton de alertă: ”Nu ştiu, pur şi simplu pe mine finalul declaraţiei lui Coldea m-a stupefiat. Nu se proferează o asemenea ameninţare. E o ameninţare pentru cei care au vorbit până acum, dar şi pentru cei care vor să mai vorbească”.

A reacționat rapid și Sebastian Ghiță care a declarat că se simte personal amenințat și că se teme că ar putea fi asasinat după modelul Skripal. Ce-i drept, chiar daca nu s-ar simți vizat, în cazul său dă bine să o spună.

Dar, așa cum spuneam, pentru ca ”trădătorii” să sfârșească tragic (Coldea s-a referit la mai mulți) ar trebui în prealabil ca el, Coldea, să cunoască un martiriu adevărat, căci altfel tragismul ar rămâne o simplă parodie. Dar, în ciuda pozei sale martirice, Coldea are o viață liniștită, dă lecții la universitate și își dă din când în când importanță cu declarații pe care i le scrie altcineva. De fapt replica lui a fost mai curând comică. Și nu este exclus ca autorul mesajului să fi premeditat efectul, căci Coldea spune citind îngrijit: ”aș dori să amintesc de un personaj biblic, al cărui nume nu aș vrea să-l dau…”

Or, să mimezi discreția ”trecând sub tăcere” numele lui Iuda e, într-adevăr, o subtilitate, pe care presa a ignorat-o, căci absolut toate relatările îi suprimă pasajul.

Codrin Stefanescu s-a DEZLANTUIT! ATAC DUR la colegii sai din PSD: Au stat cu capul la cutie

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI