După ce se ghidează salariații atunci când își aleg locul de muncă. Ce beneficii oferă angajatorii ca să îi atragă

După ce se ghidează salariații atunci când își aleg locul de muncă. Ce beneficii oferă angajatorii ca să îi atragă Sursă: Dmitriy Feldman | Dreamstime.com

Studiile arată că atunci când își caută un loc de muncă angajații se ghidează după anumite elemente, pe care le consideră importante. Printre altele, beneficiile extrasalariale sunt cele care îi atrag cel mai mult pe potențialii angajați.

Cel mai recent studiu eJobs arată că 84,5% dintre companiile din România spun că oferă angajaților beneficii extrasalariale și că acestea rămân un criteriu important pentru candidați atunci când își aleg angajatorul. De asemenea, un element cheie este dat și de tichetele de masă, care apar cel mai frecvent în pachetul de beneficii la locul de muncă, 77,1% dintre angajatori oferindu-le.

Majoritatea angajaților iau în calcul și dacă primesc prime de sărbători, oferite de 68,6% din companii, abonamente de sănătate la clinici private sau zile libere suplimentare, precum și acces la training-uri de specialitate sau organizarea de petreceri anuale.

Angajatorii au sondat în rândul angajaților pentru a afla ce anume își doresc. Așa se face că vedem tot mai des beneficii precum masa de prânz la birou, tichete de vacanță, coșuri cu produse cadou, masaj la birou sau servicii de consiliere psihologică”, a spus Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs România.

Ne puteți urmări și pe Google News

La ce sumă se ridică beneficiile extrasalariale oferite de angajator

În medie, suma pe care angajatorii o oferă salariaților ca beneficii extrasalariale este cuprinsă între 400 și 600 de lei pe lună, pentru fiecare angajat.

18,3% au un buget mediu cuprins între 200 și 400 de lei, la fel de mulți între 600 și 800 de lei, 11,3% între 800 și 1.000 de lei și 5,6% peste 1.000 de lei. Întrebați fiind despre ce le-ar oferi salariaților dacă ar avea posibilitatea financiară, cei mai mulți dintre angajatori au menționat al 13-lea salariu.

De asemenea, 55,1% ar opta și pentru săptămâna de lucru de 4 zile, cu scurtarea programului de lucru la 32 de ore pe săptămână. 37,7%  optează pentru acoperirea cheltuielilor casnice, iar 29% pentru extinderea pachetului de beneficii și către membrii familiei.

40% dintre cei care au participat la sondaj au răspuns că, față de anul trecut, oferă mai multe beneficii angajaților. 55,7% oferă la fel de multe, în timp ce, pentru 4,3%, pachetul extrasalarial s-a diminuat. Cei mai mulți dintre cei care au acum mai multe decât anul trecut indică și o alocare suplimentară de buget, cuprinsă între 5 și 10%, potrivit româniatv.net.