După burgerul în foiţă de aur, micii auriți. Victor Ciutacu: „Ne-am dat dracu’”

După burgerul în foiţă de aur, micii auriți. Victor Ciutacu: „Ne-am dat dracu’”Sursa foto: arhiva EVZ

Este greu de crezut că în România se comercializează micii cu foiță de aur. Cel care i-a descoperit este jurnalistul Victor Ciutacu. Micii cu pricina erau trecuți în meniul celebrului loc de parcare de pe Dealul Negru, numit Deduleşti. 

Doritorii de curiozități culinare autohtone trebuie că știe că prețul pentru un mic în foiţă de aur este de 90 de lei, iar muştarul de Tecuci nu este inclus în preţ.

Cel care a semnalat prezența micilor în foiță de aur pe Dealul Negru este jurnalistul Victor Ciutacu, care a reacţionat imediat după descoperire: „Ne-am dat dracu’ la pedale, mici cu foita de aur, sarakiilor!”, a scris Victor Ciutacu.

Micii cu foiță de aur, ultima modă în România

După debutul de la Cluj de 1 Mai, acum, au ajuns și la Dedulești, localitatea cu cei mai vestiți mici din România. Așa că doritorii de fiţe culinare autohtone trebuie să pună deoparte 90 de lei pentru o asemenea delicatesă, fără să mai punem la socoteală berea şi muştarul care nu intră în preţ.

La începutul anilor ’90, la Deduleşti, nu exista decât un izvor, iar oamenii se opreau să ia apă pentru că este foarte bună. Între timp au apărut nu mai puţin de 11 terase, fiecare având două, trei sau chiar patru grătare iar parcarea este în permanenţă plină.

În timp, chioșcul s-a transformat într-un veritabil restaurant care vinde zilnic peste 3 mii de mici. Mai nou, şi micii cu foiţă de aur se adaugă la această statistică.

Povestea micilor de Dedulești

De 1 Mai, sună extravagant, nimic de zis,  a fost ultima modă într-un restaurant din Cluj Napoca: micii cu foiță de aur. Proprietarul localului se lăuda cu faptul că micii lui nu doar arată bine, dar au și un gust diferit.

Sunt făcuți din carne de vită adusă din America, amestecată cu vită Black Angus de România, mai spune proprietarul. De aceea și prețul este unul pe măsură: 100 de lei bucata.

Tot el s-a mai lăudat pe social media și cu burgerul cu foiță de aur, dar și cu platoul Gold care conține mai multe preparate din carne de vită, iar toate sunt învelite cu foiță din aur. Deși prețul este imens, 6.000 de lei un platou, proprietarul localului, Avram Gal, susține că nu duce lipsă de clienți.

„Dragii mei, la doar 250 de lei puteți să mâncați cel mai bun burger cu aur. Uitați, așa arată au au au au au … așa arată cel mai bun burger din România”, spunea proprietarul în video.

@transylvaniasteakhouse♬ sunet original - Transylvania Steak House

Ne puteți urmări și pe Google News