Evenimentul Zilei > Sport > Dramele ascunse, trăite de Helmuth Duckadam. ”Luam morfină, am avut dureri de nesuportat”
Dramele ascunse, trăite de Helmuth Duckadam. ”Luam morfină, am avut dureri de nesuportat”

Dramele ascunse, trăite de Helmuth Duckadam. ”Luam morfină, am avut dureri de nesuportat”

La 35 de ani de la Sevilla, când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni, eroul acelei seri a rememorat cele mai grele momente trăite după 1989.

Helmuth Duckadam a intrat Cartea Recordurilor după ce a apărat patru lovituri de la 11 metri. La întoarcerea în România comunistă, fotbaliștii de la Steaua București au fost primiți ca adevărați eroi.

După Revoluție, despre Helmuth Duckadam nu s-au auzit prea multe. Legenda spune că s-ar fi certat cu Nicu Ceaușescu, copilul dictatorului, iar din acest motiv cariera lui a intrat într-un con de umbră. Adevărul este că Duckadam nici nu l-a cunoscut pe Nicu Ceaușescu.

Fostul mare portar al Stelei București a rememorat cele mai mare drame din viața lui, care i s-au întâmplat după 1989.

În 2007, Duckadam a primit vestea că va fi evacuat din casa lui, din Arad, pe care a pierdut-o în instanță, după un proces în România și la Curtea de Justiției a Uniunii Europene.

„N-aveam nimic. Cel mai grav a fost atunci, în momentul după ce ne-am căsătorit. Tot ce aveam eu în România am dus în America, atunci când am plecat, în 2003. Când m-am însurat cu Alexandra, nu aveam nimic. Trăiam, practic, din salariul ei și din pensia mea mică. La un moment dat, am pierdut și apartamentul din Arad. A fost o casă naționalizată, o câștigasem eu prin hotărâre definitivă, dar, după zece ani, urmașii urmașilor au câștigat-o la CEDO și m-au dat afară, zbang. Și m-am dus la mama, că n-aveam unde să mă duc. M-am dus la mama și, practic, pe cea mică, până la un an de zile, am crescut-o la mama. Nu aveam nici furculiță, nici cuțit”, și-a spus povestea Helmut Duckadam, la o emisiune, la Antena 1.

Operat pe inimă

De supărare, eroul de la Sevilla a suferit în 2012 o operație pe inimă, procedura medicală fiind efectuată de celebrul cardiolog Șerban Brădișteanu.

Din cauza durerilor pe care a trebuit să le îndure, Duckadam a fost nevoit să ia morfină.

„Eu am avut multe operații, multe probleme de sănătate, dar aș scoate ultima operație pe care mi-a făcut-o Brădișteanu (n.r. medicul Șerban Brădișteanu). Stăteam cu Cornel Dinu în aceeași rezervă și stătea soția cu mine, până la 12-1 noaptea, aveam niște dureri groaznice după operație. La un moment dat, chiar am zis că nu mai rezist. Chiar vorbisem cu doctorul, mi-a trimis un psiholog să vorbească cu mine. Deci am avut momente din astea, mai puțin plăcute, chiar groaznice. O săptămână am avut dureri de nesuportat. Din trei în trei ore luam morfină”, a recunoscut Helmut Duckadam.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: