Drama unui fost jucător de rugby, după ce a fost diagnosticat cu demență: „Simt că lumea mea se prăbuşeşte. Şi sunt foarte speriat”

Drama unui fost jucător de rugby, după ce a fost diagnosticat cu demență: „Simt că lumea mea se prăbuşeşte. Şi sunt foarte speriat” Sursa: Youtube

Fostul căpitan al echipei de rugby din Ţara Galilor, Ryan Jones, a aflat că suferă de demenţă. Acesta are doar 41 de ani și a declarat că lumea lui s-a prăbușit în momentul în care medicii i-au pus diagnosticul.

Fostul căpitan al echipei de rugby din Ţara Galilor, Ryan Jones, suferă de demenţă precoce. El a povestit că a trecut prin momente cumplite în momentul în care a aflat.

„Simt că lumea mea se prăbuşeşte. Şi sunt foarte speriat”, a spus fostul jucător cu 75 de selecţii, dintre care 33 în calitate de căpitan.

El a fost diagnosticat în decembrie de medici care i-au spus că această demenţă precoce are legătură cu encefalopatia traumatică cronică (CTE), o boală neurodegenerativă cauzată de lovituri repetate la cap.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicii i-au spus că boala sa este foarte avansată și că situația este îngrijorătoare.

„Am trăit 15 ani din viaţa mea că super-erou, dar nu sunt unul. Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul. Sunt produsul unui mediu în care totul se învârte în jurul a fi funcţional şi eficient. Nu mai sunt capabil să performez aşa cum ar trebui”, a spus el.

Suferă de demență în stare gravă

„Tot ce îmi doresc este să duc o viaţă fericită şi normală. Dar acest lucru mi-a fost luat şi nu pot face nimic. Nu pot să mă antrenez mai tare, nu pot încerca să păcălesc arbitrul, nu cunosc regulile acestui joc”, a continuat jucătorul a crezut iniţial că este în depresie.

„Partenera şi familia mea au observat schimbări la mine. Am fost diagnosticat cu depresie, dar am început să realizez că unele dintre funcţiile mele intelectuale erau proaste”, cum ar fi pierderea memoriei pe termen scurt, dificultăţi de a găși cuvinte sau schimbări de dispoziţie.

Fostul căpitan a declarat că nici măcar nu mai ține minte cum a ajuns pe munte în Ţara Galilor cu copiii. Acesta a mai povestit că neurologul său i-a zis că situația se va agrava de la an la an și că funcțiile sale vor scădea dramatic.

„Este ca şi cum ai merge cu capul înainte şi cu ochii închişi către o situaţie catastrofală”, a mai spus el într-un interviu pentru The Times. Acesta a ținut să le transmită fanilor că nu mai are așteptări și că vestea l-a speriat foarte tare.