Poliţiştii din Suceava au dat de urma mamei iresponsabile care şi-a abandonat acum două zile bebeluşul pe câmp.
Este o tânără de 18 ani, studentă la Universitatea din Suceava, iar procurorii au pus-o sub acuzare, pentru tentativă la omor calificat.
Dacă nou-născutul, o fetiţă de 2,9 kilograme, sănătoasă, nu ar fi fost găsit la câteva ore duopă ce a fost abandonat într-o pungă de plastic, aproape de marginea unei păduri, ar fi avut o soartă cumplită: ar fi fost mâncat de câini ori animale sălbatice sau ar fi îngheţat de frig.
 
A coborât din autobuz şi a lăsat copilul în câmp, fără să privească înapoi

Iuliana Lucica Galil, tânăra acuzată că şi-a abandonat nou-născutul, le-a povestit anchetatorilor, că a ţinut sarcina secretă, ascunzând-o atât de rude, cât şi de prieteni.
Studentă în anul I, tânăra stătea de câteva săptămâni în gazdă, la Suceava, iar în timp ce familia o ştia la cursuri, ea năştea în Maternitatea Spitalului Judeţean.
A adus pe lume un copil perfect sănătos pe data de 4 octombrie, iar marţi a fost externată.
A venit cu autobuzul până la Gura Humorului, familia sa locuind într-o comună apropiată, Mănăstirea Humorului.
În drum spre casa unei bune prietene, minora a lăsat plasa în care se aflau nou-născutul pe câmp şi a plecat mai departe, fără să se mai uite înapoi.

Ca în cărţile sfinte, un păstor a găsit copilul. Vrea să-l înfieze!

Ca prin minune, la scurt timp, prin zonă a trecut Nicolai Vacari, care se afla cu caprele la păscut, şi a auzit scâncetele bebeluşului care veneau dinspre punga de plastic.
„M-am speriat şi sunt uimit şi acum, şi cred că toată viaţa o să fiu la fel. Când o aud plângând în pungă şi acum îmi tremură muşchii de la picioare”, povestea crescătorul de capre.
 „Este un copil tare drăgălaş şi tare frumuşel”, a completat şi Silvia Vacari, soţia bărbatului, care a mărturisit că ar putea chiar să-l înfieze.
Autorităţile au anunţat însă că prima opţiune de adopţie o vor avea rudele mamei iresposabile, care va fi decăzută din drepturile părinteşti.
În cazul în care familia Iulianei Galiş va refuza adopţia, fetiţa va fi dată în grija unui asistent maternal.
CITIŢI ŞI:

  • ŞOCANT. O fostă grefieră şi-a aruncat bebeluşul din maşină. Femeia nu este la prima tentativă
  • Abandonare extremă: 47 de prunci plâng după mama în spital
  • La şase ani abandonată într-o maşină, azi se antrenează să devină campioană mondială