Dragomir nu vede rasismul de pe stadioane: "Noi cu ungurii am fost fraţi dintotdeauna!"

Dragomir nu vede rasismul de pe stadioane: "Noi cu ungurii am fost fraţi dintotdeauna!"

Mitică Dragomir a găsit "vinovatul" pentru rasismul de pe stadioane: Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combadeterea Discriminării (CNCD).

Dumitru Dragomir neagă evidenţele şi caută vinovaţi imaginari pentru escaladarea rasismului pe stadioane. Le meciurile Steaua - Rapid şi Steaua - FC Copenhaga, suporterii şi oficialii "roş-albaştrilor" s-au dat în stambă cu mesaje rasiste la adresa ţiganilor, dar "Corleone" susţine că "vinovat" că aceste lucruri au ajuns la cunoştinţa celor de la UEFA este Csaba Asztalos, preşedintele CNCD. Mai mult, la finalul partidei Steaua - CFR Cluj, Mihai Stoica a înfipt un steag al României în dreptul galeriei "ungurilor" de la CFR.

Csaba Asztalos a cerut să fie luate măsuri împotriva oficialului stelist pentru acest gest. CNCD şi LSR (Liga Suporterilor Rapidişti) au informat UEFA în ultimele zile despre manifestările rasiste, xenofobe şi şovine ale steliştilor, iar Marton Esterhazy, observatorul meciului Steaua - FC Copenhaga, a notat în raportul său că la finalul partidei steliştii s-au bucurat intonând cântece rasiste.

"Asztalos ăsta e de pe altă planetă. Am să propun Guvernului să-l schimbe imediat. El face foarte multe prostii. Crede că dacă păcăleşte statul român să-şi ia salariul poate să bage beţe în roate şi să învrăjbească situaţia dintre români şi unguri. Ce om politic e el? Să nu mă supere că-l iau într-o tărbacă. Noi cu ungurii am fost fraţi dintotdeauna. El deranjează lucrurile. Cum să ne învrăjbească el? Pe onoarea mea, ar trebui să fie destituit imediat Asztalos ăsta. La noi nu e xenofobie, astea sunt glume. Lasă-i pe oameni să mai facă o glumă, că doar nu bagă cuţitul în el. Noi de aia suntem un popor frumos, că ne-am împreunat unii cu alţii, cu ungurii, cu everii, cu ţiganii, cu toţi", a declarat "Corleone".

Ne puteți urmări și pe Google News

Mitică a lăudat ieri galeria Stelei pentru comportamentul la partida u CFR Cluj. "A fost un spectacol. Galeria Stelei este de felicitat. Eu am tot fost înjurat de ei, dar la jocul cu CFR am văzut un spectacol de o frumuseţe rară, ca pe Wembley sau Santiago Bernabeu". 

În primăvară, la meciul Steaua - Dinamo (3-2), galeria "roş-albaştrilor", pe care "Corleone" o laudă acum, a făcut o coregrafie cu mesajul "Mori, Mitică!"