Mai exact, cea care l-a sedus irevocabil pe bărbatul mai mare cu 31 ani decât ea, a cheltuit o sumă importantă pe mai multe proprietăţi şi terenuri.

Asta au dezvăluit jurnaliştii de la Rise Project, care au mers la unul dintre imobile pentru a discuta cu iubita lui Dragnea, aflat în spatele gratiilor, la Penitenciarul Rahova.

Conform sursei citate, Irina Tănase a investit anul trecut peste 350 de mii de euro în proprietăți imobiliare din București și împrejurimi.

„Achizițiile au fost făcute înainte și după ce Dragnea a intrat la pușcărie. În decembrie 2019, în ajunul Crăciunului, tânăra a cumpărat un apartament de 260 de mii de euro situat aproape de Casa Poporului.

În portofoliul imobiliar al Irinei Tănase au intrat și două terenuri cu acces la un lac cu știucă, șalău și biban în județul Ilfov.

Tănase are 27 de ani, și-a deschis un birou de mediator în vara anului trecut și anterior a lucrat la stat, fiind secretara lui Dragnea.

În declarațiile de avere din acea perioadă a trecut doar salariile de bugetar și nu a menționat conturi bancare sau proprietăți”, notează sursa citată.

„Reporter: Bună ziua, de la RISE Project. Știm că ați cumpărat acest apartament.

Irina Tănase: Așa.

Reporter: Doream să vă întrebăm de unde ați avut banii.

Irina Tănase: E treaba dumneavoastră?

Reporter: Suntem reporteri, trebuie să punem întrebări. Vrem să înțelegem niște lucruri.

Irina Tănase: Ce vreți să înțelegeți?

Reporter: Noi scriem aceste materiale.

Irina Tănase: De ce vă interesează? Ca ce chestie mă întrebați pe mine, ce fac eu? Sunt persoană publică cumva?

Reporter: Conform legii, sunteți definită ca persoană publică.

Irina Tănase: Nu aveți de ce să vă interesați, întrebați băncile, transferul s-a făcut prin bancă. Banii e clar că au fost legal, că altfel cum făceam transferul prin bancă?

Reporter: Vroiam doar să  discutăm.

Irina Tănase: După cât ați scris despre noi, fără să mă întrebați vreodată, clar…

Reporter: Tocmai din cauza aia am venit aici. Știm că ați mai luat niște terenuri și la Piscu…

Tănase iese din curte fără să răspundă”, au notat jurnaliştii de la Rise Project.

La 24 decembrie 2019, când Irina Alexandra Tănase și-a făcut cel mai costisitor cadou imobiliar, Dragnea era deja de șapte luni în spatele gratiilor pentru angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

La 9 iunie, judecătorii Tribunalului București respingeau contestația la executare depusă de avocaţii lui Liviu Dragnea

Asta a însemna că fostul lider al PSD rămânea în continuare la Rahova, dar decizia magistraților nu a fost definitivă.

Amintim că la 25 mai 2020, Dragnea era audiat prin videoconferinţă de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), dar procedura a fost marcată de un episod ciudat.

Avocaţii fostului şef al Camerei Deputaţilor au reclamat că din cauza unor probleme tehnice „nu prea s-a înţeles mare lucru” din ce a spus fostul Dragnea în faţa magistraţilor.

Audierea a avut loc în cadrul unui proces în care fostul preşedinte al PSD a solicitat să fie eliberat din Penitenciarul Rahova pentru că este deţinut nelegal.

Iată ce precita avocata Flavia Teodosiu: „Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă, probabil, o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect.

Din păcate, nu prea am înţeles mare lucru. În esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală.”

Dragnea a mai depus şi la începutul anului o contestaţie la executare, respinsă de instanţă pe 30 ianuarie, decizie care a fost atacată de fostul lider social-democrat la Completul de cinci judecători de la Instanţa supremă.

În respectiva cerere, el susţinea că este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie.

Avocaţii au invocat astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019, conform Agerpres

La 27 mai 2019, Dragnea era condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ulterior, el a avut câteva tentative de a ieşi din penitenciar prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac.

Din păcate pentru fostul lider al social-democraţilor, toate demersurile sale au fost respinse de magistraţi.

sursa: riseproject.ro