Evenimentul Zilei > Actualitate > Dr. Virgil Musta, despre lupta cu Covid-19: „Singura soluţie este…”
Dr. Virgil Musta, despre lupta cu Covid-19: „Singura soluţie este…”

Dr. Virgil Musta, despre lupta cu Covid-19: „Singura soluţie este…”

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a făcut noi avertizări în cazul pandemiei de coronavirus.

Astfel, medicul Virgil Musta a avertizat că dacă nu respectăm regulile de protecție, nu vom face față epidemiei.

„Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii – nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară.

Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie”, a delcarat Musta, la Digi 24.

„Doborâm record după record, e un lucru rău. Spitalele devin din ce în ce mai pline. La noi sunt pline și spitalele suport. E o situație dificilă. Probabil că vom primi și un spațiu de izolare într-un cămin pentru nu mai facem față numărului de pacienți cu COVID.

Dacă nu înţelegem să fim responsabili şi solidari, ne îmbolnăvim, îmbolnăvim pe alţii şi iată ce se întâmplă”, a mai sus medicul din Timișoara.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, alte 320 de persoane au fost depistatate pozitiv cu noul coronavirus, numărul cazurilor ajungând la 16.735.

Până astăzi, 20 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.730 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.735 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.500 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 19.06.2020 (10:00) – 20.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (12 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Neamț, Prahova, Suceava și Tulcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 330 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 190 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.335 de persoane. Alte 80.014 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 619.997 de teste.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: