Evenimentul Zilei > Monden > Dovada Potopului biblic, găsită pe Everest? Dispută dură între oamenii de știință și teologi
Dovada Potopului biblic, găsită pe Everest? Dispută dură între oamenii de știință și teologi

Dovada Potopului biblic, găsită pe Everest? Dispută dură între oamenii de știință și teologi

„Fosile marine” găsite pe Muntelui Everest „ar putea fi dovada că Potopul biblic a avut într-adevăr loc”

Watch Jerusalem, un site care încearcă să demonstreze că evenimentele actuale au fost profețite în Biblie, afirmă că fosilele marine descoperite pe cel mai înalt munte din lume sunt o dovadă că „Pământul, la un moment dat în cursul istoriei, a fost acoperit cu apă”.


Sondajul care înspăimântă Bruxellesul și Parisul! Electoratul european se răzvrătește


S-a produs Potopul despre care vorbește Cartea Genezei?

În Biblie se vorbește despre Potop în Cartea Genezei. Se spune că Noe și familia lui au fost cruțați – împreună cu perechi din toate felurile de animale – și s-au salvat pe o arcă. Geneza spune:
După cele şapte zile, au venit apele potopului pe pământ.
În anul al şase sutelea al vieţii lui Noe, în luna a doua, în ziua a şaptesprezecea a lunii, în ziua aceea, s-au rupt toate izvoarele adâncului celui mare şi s-au deschis stăvilarele cerurilor.
Ploaia a căzut pe pământ patruzeci de zile şi patruzeci de nopți.
În aceeași zi au intrat în corabie: Noe, Sem, Ham şi Iafet, fiii lui Noe, nevasta lui Noe şi cele trei neveste ale fiilor lui cu ei;
şi toate fiarele câmpului după soiul lor, toate vitele după soiul lor, toate târâtoarele care se târăsc pe pământ după soiul lor, toate păsările după soiul lor, toate păsărelele, tot ce are aripi.

Oamenii de știință au alte explicații

Mulți pun la îndoială veridicitatea relatării biblice. „Pentru a avea loc un astfel de potopul biblic, apa de pe Pământ ar trebuit să se înmulțească în mod miraculos cu aproximativ 250 la sută”.


„Bombele murdare”, arma teribilă care amenință întreaga lume. Au un efect dublu asupra oamenilor


În ciuda acestui fapt, NASA a confirmat prezența „fosilelor marine oceanice” pe vârful muntelui Everest.
Aceste descoperiri au dat apă la moară celor care susțin că Biblia relatează fapte.
„Da, există suficientă apă pe Pământ pentru a acoperi masa de pământ existentă – să nu mai vorbim de cei șapte metri, Biblia spune că Potopul lui Noe a acoperit și vârfurile cele mai înalt.
Oamenii de știință de la NASA au, însă, altă explicație. „Prezența fosilelor marine în vârful acestor munți este una dintre dovezile cheie citate de cei care au avansat ideea tectonicii plăcilor”.

Această teorie științifică descrie susține că plăcile tectonice se mișcă peste roca topită din miezul planetei.

Analistul Christopher Eames susține, de pildă, că: „Teritoriul Indiei a făcut odinioară parte dintr-un super continent numit Gondwanaland.
În acea perioadă, uriașa mare Tethys a separat continentele.
După aproximativ 100 de milioane de ani, formele de relief s-au ciocnit cu o forță și intensitate extreme, formând lanțul muntos Himalaya – și, astfel, urcând„ fundul mării a devenit ceea ce astăzi numim Himalaya.”

Conceptul a fost dezvoltat independent și mai complet de Alfred Wegener în 1912, dar ipoteza sa a fost respinsă de mulți.
Susținătorii geologiei Potopului susțin că pasajele din Biblie sunt corecte din punct de vedere istoric.
Astfel, ei folosesc cronologia biblică pentru a plasa potopul și povestea Arca lui Noe în ultimii 5.000 de ani.
Datarea științifică a fosilelor infirmă, însă, această cronologie.

Geologia Potopului e contrazisă, de altfel, de consensul oamenilor de știință care se ocupă de geologie, geofizică, fizică, paleontologie, biologie, antropologie și arheologie, scrie ziarul britanic Daily Express,