Evenimentul Zilei > Economie > Două noi MALL-uri în construcție la Timișoara. Când va fi deschis primul
Două noi MALL-uri în construcție la Timișoara. Când va fi deschis primul

Două noi MALL-uri în construcție la Timișoara. Când va fi deschis primul

La Timișoara se anunță două noi mall-uri, de anul acesta. Într-una dintre locații, muncitorii au început deja lucrul la pregătirea terenului. Noul centru commercial va fi inaugurat până la sfârșitul anului.

La ieșirea din Timișoara spre Belgrad, pe fostul teren al fabricii Dermatina, deținut până anul trecut de frații Emil și Marius  Cristescu va fi construit un nou mall.

Fondul de investiții NEPI și frații Pavăl, proprietarii rețelei de bricolaj Dedeman, plănuiesc ca pe cele 22 de hectare de la ieșirea din Timișoara să  construiască un centru comercial şi un magazin cu materiale de construcţii şi „do it yourself”.


Timişoara Shopping City va avea în final o suprafaţă închiriabilă de 80.000 metri pătraţi. Oficial, noul mall va fi deschis până la finele anului în curs. Prima fază a proiectului va însuma 55.700 metri pătraţi, iar primul chiriaş este reţeaua de hipermarket Carrefour. Sud-africanii nu au anunţat încă lista chiriașilor dar e de așteptat ca marii retaileri precum Inditex și H&M să fie prezenți, după cum se regăsesc și în celelalte proiecte ale investitorilor. Investiţia în acest proiect este estimată la aproximativ 80 de milioane de euro.


Dezvoltatorul imobiliar Plaza Centers care a început amenajarea unui alt mall în Timișoara înainte de declanșarea crizei, a anunțat anul trecut că proiectul va fi finalizat în 2016.
Timişoara Plaza se construiește pe terenul fostei fabrici de încălțăminte Modern, aproape de ieșirea din Timișpara spre Aeroport și Lugoj. Centrul commercial va avea o suprafaţă închiriabilă de 38.000 mp, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro.