Oameni ai legii, care au fost implicați în cazuri de dispariție, de-a lungul anilor, susțin în EXCLUSIVITATE pentru EvZ că acest caz nu este încheiat, nici în privinţa cercetărilor privind dispariţia  tinerelor şi nici asupra  realităţii morţii celor două fete, în lipsa rămăşiţelor cadaverice concludente pentru identificarea victimelor şi a vechimii oaselor şi a  dinţilor, deci fără probe asupra datei decesului.

În acest context, i-am cerut o explicație dr. Gheorghe Alexandrescu, medic legist cu 44 de ani de experiență în medicina legală, fost șef al Laboratorului de Prosectură al Institutului Național de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici”:

„Lipsa cadavrelor sau a unor părţi ale acestora, chiar în cazul  prezenţei unor urme criminalistice şi biologice de natură să ateste doar <<amprenta>>  sau umbra biologicului, căci de aceea se numesc <<urme criminalistice>> , precum amprentele, urme ale crestelor papilare ale tegumentului palmo-digital, facial, plantar,  nu permite stabilirea datelor obiective necesare întocmirii  certificatului medical de constatare a decesului şi declararea decesului numai în baza acestui act medical, fiind necesară o procedură judiciară ”.

Legistul susține că „apare ca improbabilă moartea tinerelor, sugerând excluderea omorului şi chiar a leziunilor cauzatoare de moarte” .

„Reacţia iniţială a suspectului Gheorghe Dincă fiind de negare fermă a unor crime – chiar dacă acesta păstra în mod suspect resturi biologice sugerând incinerarea unui cadavru, după contactul cu un personaj nedeconspirat de către anchetatori, suspectul și-a asumat săvârşirea la indigou a două crime, aspect ce ridică multe semne de întrebare. Simpla asumare din remuşcare faţă de faptă, ar putea fi o asumare pentru acoperirea adevăraţilor autori, deturnarea mersului anchetei şi câştigare de timp pentru finalizarea traficării fetelor”, susține legistul.

Nici răpire, nici omor

Întrebat de EVZ, în acest context, despre posibilitatea întocmirii unui rechizitoriu, dr. Gheorghe Alexandrescu a răspuns:

„Rechizitoriul, fiind un act întocmit de către procurorul de caz, va cuprinde sinteza cercetărilor şi acuzaţiile probate de cercetarea penală prin documentele aflate la dosarul cazului. Disjungerile din dosarul penal vor putea mării complexitatea şi durata actelor juridice, ceea ce este de aşteptat în acest caz cu implicaţii interinstituţionale şi nu numai. Deocamdată, cercetarea penală privind dispariţia adolescentei de 18 ani nu este finalizată”.

Medicul legist a adăugat că „pornind de la această suspiciune generată în contextul celorlalte acuzaţii privind răpirea, violul, lipsirea de libertate, violenţe fizice şi trafic de persoane cu implicaţii transfrontalire a unor minore şi tinere, apare ca improbabilă moartea tinerelor, sugerând excluderea omorului şi chiar a leziunilor cauzatoare de moarte, probabilitatea unor crime la indigou venind în contradicţie cu celelalte infracţiuni de natură sexuală şi sursă majoră de câştig financiar. Ar însemna că s-a deturnat în ultimile luni calendaristice şi în mod inexplicabil scopul şi modul de operare al unei afaceri ilicite foarte profitabile, fie ea individuală, familială, sau complexă mai ales prin conexiunile  transfrontaliere”.

Avocat: „Nu poate fi trimis în judecată”

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Măceșanu, susține, la rândul lui, despre Gheorghe Dincă: „Nu cred că poate fi trimis în judecată pentru niciuna din presupusele fapte”.

Avocatul a precizat că „lucrurile par că s-au complicat și mai mult pentru anchetatori care țin cu dinții de ceea ce spune Dincă, cu toate că e o ipoteza aberantă logic, juridic, răstoarnă pe dos legile fizicii, chimiei, apă este uscată și nu știu ce se mai poate inventa că să picăm pe schemă lui Dincă în care din greșeală a dat o palmă, ambele au murit în același mod, e un băiat bun dar le-a fost milă și parfumul fetelor i-au stârnit dorințe sexuale și criminale”.