„Cobaiul”

Din documentele de la dosar rezultă faptul că există o persoană care a consumat acest ceai timp de șase luni pentru că membrii rețelei au vrut să vadă ce iese la analizele de sânge, respectiv la raportul toxicologic.  Dacă iese DMT. A consumat conștient de efectele drogului, de acest lucru sunt convinși și judecătorii de la Brașov are au menținut măsura arestării preventive.

„Savanta”

„În schemă apar și două laboratoare importante de la care ce ar fi vrut să obțină o certificare. Aici intervine „Savantul” așa cum au denumit-o pe o doamnă existentă în dosar și asupra căreia se facă cercetări în acest moment. Este un profesor de la o facultate de Medicină care vroia să îi ajute pe cei doi – Protectorul și Protejata – să obțină aprobarea vizavi de aceste ritualuri”, a spus reporterul Antena 3.

Din interceptări rezultă faptul că „Savanta” le spune faptul că ar trebui ca acest ceai să fie agreată de IBA, respectiv Institutul de cercetări , în așa fel încât să nu mai aibă un răspuns negativ din partea Ministerului Sănătății. Așa că vine cu ideea să meargă la laboratorul IGPR.

„Savanta” spune spune așa: „Cum nu-mi stă în fire să fac lucrurile doar ca să îmi ocup timpul și să pretind că muncesc mă gândesc la următorul aspect: laboratorul IGPR poate face această analiză a ceaiului și să spună că nu are DMT”. 

„Protectorul”- Gelu Oltean, intervine cu rațiunea:„Cu privire la laboratorul IGPR eu știu că ei lucrează oficial doar cu substanțe care constituie probe în dosare penale Deci dacă prin absurd s-ar găsi urme, automat se face dosar penal! Mi se pare puțin hazardat să discutăm cu laboratorul poliției”.

„Protectorul” începe această discuție până a spune următoarele: Dragii mei, misiunea mea este să asigur protecția Vanessei cu posibilitatea de derulare a proiectului nostru de cercetare cu rețetele din memorandumul. Drept urmare văd necesar a nu complica, a nu periclita, a nu pune în pericol pe nimeni și nimic…

PAGINA ANTERIOARA