Dosare grele, scoase din schemă de COVID. Cine sunt beneficiarii pandemiei

Dosare grele, scoase din schemă de COVID. Cine sunt beneficiarii pandemiei

Multe dintre dosarele „cu greutate” au fost amânate din cauza epidmiei de COVID-19. În acest context, cei acuzați pot să fie eliberați

O situație simplă, raportată la nivelul Ministerului Justiției, reliefează situația din cadrul multor instanțe din România, în plină pandemie.

 

Multe dosare sunt amânate, iar o bună parte dintre cei acuzați profită ca să ceară eliberarea condiționată, după expirarea termenului de arstare preventivă, în pandmie, ori amânarea termenelor în care pot fi condamnați.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Cei cărora le expiră termenul de arestare preventivă, pot fi lăsați în libertate, fi sub control judiciar, fie în alte condiții stabilite de lege. Numai că, dacă lipsște judecătorul care s-a îmbolnăvit cu COVID-19, cel acuzat poate să profite...

 

Patru judecători, diagnosticați cu COVID-19

 

Spre exmplu, Curtea de Apel Târgu Mureş a anunţat, luni, că patru judecători ai instanţei au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele zile.

 

De asemenea, alţi patru judecători, contacţi direcţi, se află în carantină, iar un alt magistrat şi o grefieră sunt autoizolaţi la domiciliu având membri de familie testaţi pozitiv.

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Curţii de Apel Târgu Mureş a arătat, într-un comunicat de presă, că primul caz pozitiv s-a înregistrat în data de 14 octombrie, iar în urma anchetei epidemiologice, o parte a colegilor cu care acesta a intrat în contact direct au rămas în izolare la domiciliu.

 

Potrivit comunicatului, luni, trei judecători ai instanţei au fost diagnosticaţi cu COVID-19, alţi patru magistraţi fiind în carantină, iar două anchete epidemiologice sunt în derulare pentru stabilirea numărului celor care urmează să intre în carantină la domiciliu.

 

De asemenea, a arătat Curtea de Apel Târgu Mureş, un judecător şi un grefier sunt în autoizolare la domiciliu, fiind nominalizaţi pe lista contactelor directe ale membrilor de familie diagnosticaţi cu COVD-19.

 

„Imediat ce s-a adus la cunoştinţa conducerii Curţii de Apel Târgu Mureş primul diagnostic cu COVID-19, s-au făcut demersuri, în regim de urgenţă, dată fiind situaţia excepţională cu care ne confruntăm şi, în cursul zilei de 15 octombrie 2020, s-au efectuat proceduri de dezinsecţie şi igienizare generală a sediului instanţei”, transmit oficialii instanței.

 

„Curtea de Apel Târgu Mureş nu şi-a suspendat activitatea, însă a adoptat măsurile necesare pentru igienizarea spaţiilor şi pentru protecţia sanitară a persoanelor care se prezintă la sediul instanţei", se precizează în comunicatul de presă.

 

În luna martie, la debutul pandemiei, evz.ro atrăgea atenția că instanțele de judecată sunt singurele locuri care au fost omise de Comitetul pentru Situații de Urgență, de pe lista instituțiilor unde se adună un număr mare de persoane.

Drept urmare, instanțele din România și-au luat măsuri de prevenirea infecției cu coronavirus.

 

 

Un român bolnav de COVID și-a câștigat în instanță concediul medical. „M-au plimbat de la unii la alții”

COVID-19: Abia acum situația începe să devină dramatică! Recordul anunțat astăzi în România