Secretul celei mai gustoase și cremoase supe. Fiți atenți la acest ingredient. Rezultatul este spectaculos
- Antonia Hendrik
- 13 martie 2022, 21:24
V-aţi întrebat vreodată cum reușesc francezii să prepare supe și sosuri atât de groase și cremoase? Multe părți din bucătăria franceză pot fi greu de reprodus, dar secretul unei supe cremoase este atât de ușor încât oricine o poate face. Pur și simplu pregătiți supele cu beurre banie.
Făina este adesea folosită ca agent de îngroșare în gătit, dar doar adăugarea de făină în supă ar provoca cocoloașe mari. Făina nu s-ar întinde ușor și ar face mâncarea neatrăgătoare. Roux și beurre manies sunt ambele folosite pentru a îngroșa supe fără ca făina să facă acele cocoloașe.
Untul amestecat cu făina adăugați-l în supă sau sos fără ca făina să devină groasă. Pe măsură ce untul se topește, distribuie uniform făina. Francezii se referă la aluatul produs prin amestecarea untului cu făina „unt frământat” pentru că tocmai acesta este secretul.
Folosiți beurre manie pentru a îngroșa supe, tocane și sosuri
Începeți cu 1 lingură de făină universală și 1 lingură de unt moale. Cel mai bine este să lăsați untul afară timp de aproximativ o oră înainte de a începe. Nu puneți untul la microunde. Odată ce făina este încorporată în unt, beurre manie este gata să fie strecurat în tocănițe, supe și sosuri.
Din fericire, puteți îngheța beurre manie până la trei luni. Deoarece majoritatea rețetelor necesită doar o lingură sau două din acest ingredient odată, puteți congela orice nu folosiți.
De asemenea, poate fi făcută în loturi mari și congelat. Cu toate acestea, este important să lăsați amestecul să se înmoaie complet înainte de a-l adăuga într-o supă. Nu vă recomandăm să adăugați beurree manie congelat la un fel de mâncare fierbinte.
Cu cât sunt mai consistente, cu atât ciorbele și supele sunt mai gustoase. Sigur că totul depinde de gusturi și că sunt persoane care preferă supele clare, fără legume sau tăiței, însă pentru cei care își doresc să savureze o supă consistentă și cremoasă, ca la restaurant, există câteva trucuri la îndemână pentru a obține un rezultat savuros.
Dacă vorbim despre supe de legume, un truc genial este să pasați câteva linguri din legumele din supă și să adăugați piureul obținut înapoi în oală. Pasați cu blenderul 3-4 linguri de legume din ciorbă, apoi adăugați pasta înapoi în oală și amestecați bine totul înainte de a savura, informează thespruceeats.com.